Maandag:
Rundvlees. Welk deel dat weet niemand. Wat ik wel weet is dat het uren heeft geduurd voordat het gaar/ zacht was en dat ik in al mijn enthousiasme een hele fles rode wijn erbij heb gedaan. En wortel. En ui. En knoflook.
Ik heb er eerst een ‘Fancy Hamburger’ van gemaakt, rijk belegd met Knapperige Wortel Salade en Komkommer ‘in het zuur’. Ik moet alleen het recept aanpassen van het brood. Dit deeg recept (ergens van Inet) en ik zijn geen vrienden. Ik kan beter mijn eigen deeg met gerst gebruiken.
Dinsdag:
Tsja. Wat kan ik zeggen. Rundvlees. Natuurlijk.
Een schep van het gestoofde rundvlees heb ik door mijn tomatensaus geroerd. Daarna pasta gedraaid en er lasagne van gemaakt. Met extra Italiaanse groenten (diepvries) en een bechamelsaus. En kaas. Zonder kaas kan hier thuis niet.
Ik had er nog Knapperige Wortelsalade bij. De rest van het gezin vind dat raar.
Woensdag:
Spinazie Taart. Hij was lekker. Partnerlief schepte twee keren op. Dat is dus het bewijs.
Puberdochter had ‘heel erg honger’. “Mam, wil je sushi voor me maken met visse-eitjes?” Natuurlijk liefje.
Sinds haar vierde is ze dol op sushi. Vooral met zalm eitjes. (Die had ik niet in huis) En zalm en krab en komkommer en wasabi en gember. Enfin. Heel de rataplan.
Omdat ik haar moeder ben en nauwlettend haar voedingspatroon in de gaten hou, *ahum* laat ik geen gelegenheid voorbij gaan om haar ‘gezond voedsel’ te serveren. En wat mij betreft valt sushi in die categorie. Dus zo gevraagd, zo gedaan.
Dat ze ‘honger’ had was duidelijk. Ik dacht meer dan genoeg te hebben aan de tweehonderdvijftig gram ongekookte rijst. Niet dus. Het was op voordat ik er erg in had.
Note to self: “Kook in bulk”. Ik maak er een mantra van.
Partnerlief houdt niet van sushi. Wel van rijst, niet van vis. Dus maakte ik hutspot voor hem. Met een rundervink. Het huis was weer vol met liefde en rust.
Vrijdag:
Mijn beste vriendinnetje kwam eten. En natuurlijk even ons leven doornemen. Mannen, kinderen, werk, ouders, collega’s, inzichten in ons leven en wederzijdse vrienden werden één voor één besproken. Met wijn. Dat moet gezegd worden. Conclusie aan het einde van de avond: Het leven is vermoeiend met mannen, kinderen en werk en onze sterke wil zit ons in de weg.
Die wijn.
Was lekker en net een glaasje te veel. Het taste mijn ‘oog voor eten’ aan. En ook mijn besef voor tijd. De aardappelen uit de oven waren krokant. Met een hoofdletter. Erbij een groene salade en varkensfilet.
Als dessert de ‘Limoncello achtige Trifle’ van Jamie Oliver, 30 minuten.
En alles was weer goed.
Omdat hier niks wordt weggegooid aten we deze dag nogmaals hutspot. Net zoals Partnerlief eergisteren. Omdat het saai is nog een zelfde foto te plaatsen heb ik hier een foto van mijn ontbijt. Eén dag vrij is niet zoveel en ik had zin om mezelf iets extra’s te geven.
Een Ontbijt Sandwich met avocado en zalm.
Zondag hadden we gasten. Als hapje sushi. Hoofdgerecht was Thaise kipspiesjes, Koriander Rijst en Groene pittige salade met avocado.
Geen foto. Yup. Bij het maken van een foto piepte de camera als een fabriek die op ontploffen stond. Bang voor een nieuw drama met een camera heb ik hem vlug uitgezet.
De volgende dag kwam ik er achter dat Puberdochter hem op automatische toestanden had gezet. Hij doet het weer. Dank voor de aandacht.
Enfin.
Ik had er Thee Eieren bij gemaakt, als extra hapje (we kregen grote eters op bezoek). Het ziet er leuk uit, is weer eens iets anders dan de gevulde eieren.
Geef een reactie