• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Bitterkoekjespudding recept

Echt Eten Feestelijk Recepten Zoet, zoeter, zoetst

Bitterkoekjespudding recept

11
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Bitterkoekjespudding recept

Bitterkoekjespudding recept

Vader gaat op reis. Een aantal weken naar Zuid Amerika. En dan moeten zijn kasten leeg. Dat betekend dat hier het aanrecht vol ligt met producten die ik nooit in huis haal. De meest idiote pasta’s, noodles uit alle streken van de wereld, borrelnootjes, chips, koekjes en snoepjes. Eigenlijk ook wel weer leuk.

Enfin.

Een grote zak bitterkoekjes lag mij aan te loeren. Ik eet zelden koekjes. Puberdochter kon de smaak niet waarderen en Partnerlief geeft niks om bittere koekjes. “Die gaan de pudding in”, besloot ik.

Ā 

Bitterkoekjespudding recept
 
Bewaar Print
Voorbereiden:
10 minuten
Kooktijd:
8 minuten
Totale tijd:
18 minuten
 
Bitterkoekjespudding. Die maak je heel simpel zelf. Met melk, custard en bitterkoekjes.
Auteur: Es
Recept soort: Dessert :: Toetjes
Keuken: Hollandse
Serves: 4 personen
Wat ik heb gebruikt:
  • 250 gram bitterkoekjes, verkruimeld
  • 65 gram custard
  • 60 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 liter melk
  • zaad van 1 vanillepeul
Zo maak ik het:
  1. Leg de verkruimelde bitterkoekjes in een puddingvorm of kom.
  2. Meng, in een grote kom, de custardpoeder, suiker en vanillesuiker door elkaar.
  3. Schenk een deel van de melk erbij totdat er een papje ontstaat.
  4. Roer goed tot alle klontjes verdwenen zijn.
  5. Schenk er zoveel melk bij zodat er een papje ontstaat zonder klontjes.
  6. Giet de rest van de melk in een pan.
  7. Voeg het zaad van de vanillepeul toe en laat de melk bijna aan de kook komen.
  8. Schenk het custardpapje in de melk en blijf goed roeren..
  9. Blijf roeren totdat het begint in te dikken en zet dan het vuur lager.
  10. Laat alles nog een minuut op laag vuur staan, onder goed roeren.
  11. Giet de hete pudding over de verkruimelde bitterkoekjes.
  12. Roer voorzichtig de pudding door de bitterkoekjes.
  13. Dek de pudding af met een stuk vershoudfolie zo dat er geen lucht bij de pudding kan. (Hierdoor komt er geen vel op)
  14. Laat de pudding afkoelen tot kamertemperatuur.
  15. Zet de pudding dan in de koelkast om verder op te stijven en door en door koud te worden.
3.5.3226

Ā 

Wat? Geen foto?
Nee. Geen foto. De volgende dag wilde ik een foto maken en kwam tot de ontdekking dat iemand er van gegeten had. Ik noem het ‘bitterkoekjespudding verduistering’. Er volgt natuurlijk een forse straf, zodra ik de dader heb gevonden.

Ik heb nog wel wat foto’s van mijn BlackBerry, want ik Twitter regelmatig wanneer ik aan het koken ben. Multitasken. Zo ben ik.

De koekjes

Pan met melk en vanille

Ā 

Ook lekker:

  • Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado
    Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado
  • Recept peren amandel cake
    Recept peren amandel cake
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Recept veganistische mayonaise
    Recept veganistische mayonaise
  • Ei rode biet salade met walnoten en bieslook
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook
  • Freekeh halloumi tomaten salade
    Freekeh halloumi tomaten salade
  • Kookboek My Asian Kitchen
    Kookboek My Asian Kitchen
  • Pandan pannekoek met mango banaan zoete kokos vulling
    Pandan pannekoek met mango banaan zoete kokos vulling
  • Bramen cobbler met funcakemix
    Bramen cobbler met funcakemix

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

11
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


1 Reactie

« Tagliatelle met groene asperges
Pastasaus met courgette en champignons »

Trackbacks

  1. Bitterkoekjespudding voor de Man - I am Cooking with Love schreef:
    04/07/2018 om 12:42

    […] is wederom eenĀ receptje van Es’ […]

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Stem op dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    426 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    313 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    143 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 Ā· Divine Theme on Genesis Framework Ā· WordPress Ā· Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.