Bitterkoekjespudding recept
Vader gaat op reis. Een aantal weken naar Zuid Amerika. En dan moeten zijn kasten leeg. Dat betekend dat hier het aanrecht vol ligt met producten die ik nooit in huis haal. De meest idiote pasta’s, noodles uit alle streken van de wereld, borrelnootjes, chips, koekjes en snoepjes. Eigenlijk ook wel weer leuk.
Enfin.
Een grote zak bitterkoekjes lag mij aan te loeren. Ik eet zelden koekjes. Puberdochter kon de smaak niet waarderen en Partnerlief geeft niks om bittere koekjes. “Die gaan de pudding in”, besloot ik.

Bitterkoekjespudding recept
Ingrediënten
- 250 gram bitterkoekjes verkruimeld
- 65 gram custard
- 60 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 liter melk
- zaad van 1 vanillepeul
Instructies
- Leg de verkruimelde bitterkoekjes in een puddingvorm of kom.
- Meng, in een grote kom, de custardpoeder, suiker en vanillesuiker door elkaar.
- Schenk een deel van de melk erbij totdat er een papje ontstaat.
- Roer goed tot alle klontjes verdwenen zijn.
- Schenk er zoveel melk bij zodat er een papje ontstaat zonder klontjes.
- Giet de rest van de melk in een pan.
- Voeg het zaad van de vanillepeul toe en laat de melk bijna aan de kook komen.
- Schenk het custardpapje in de melk en blijf goed roeren..
- Blijf roeren totdat het begint in te dikken en zet dan het vuur lager.
- Laat alles nog een minuut op laag vuur staan, onder goed roeren.
- Giet de hete pudding over de verkruimelde bitterkoekjes.
- Roer voorzichtig de pudding door de bitterkoekjes.
- Dek de pudding af met een stuk vershoudfolie zo dat er geen lucht bij de pudding kan. (Hierdoor komt er geen vel op)
- Laat de pudding afkoelen tot kamertemperatuur.
- Zet de pudding dan in de koelkast om verder op te stijven en door en door koud te worden.
Wat? Geen foto?
Nee. Geen foto. De volgende dag wilde ik een foto maken en kwam tot de ontdekking dat iemand er van gegeten had. Ik noem het ‘bitterkoekjespudding verduistering’. Er volgt natuurlijk een forse straf, zodra ik de dader heb gevonden.
Ik heb nog wel wat foto’s van mijn BlackBerry, want ik Twitter regelmatig wanneer ik aan het koken ben. Multitasken. Zo ben ik.
[…] is wederom een receptje van Es’ […]