Chocoladeijs zelf maken.
Op mijn vrije dag scheen de zon uitbundig om half zeven. En het is mijn vrije weekend. Lekker.
En bij een warme zomerdag hoort ijs. Chocoladeijs deze keer. IJs maken is niet zo moeilijk, het is meer een kwestie van geduld.
Dit heb ik gebruikt:
- 500 milliliter melk
- 200 milliliter slagroom
- 4 eierdooiers
- 150 gram suiker
- 260 gram donkere ganache, te vervangen door 200 gram pure chocolade, gesmolten
Zo maakte ik het:
- Schenk de melk in een pan met dikke bodem.
- Laat dit op zacht vuur warm worden, maar niet koken.
- Klop ondertussen de suiker met de eidooiers tot het een lichtgeel mengsel is.
- Giet de slagroom bij de eierdooiers en suiker, roer goed door.
- Wanneer de melk warm is, deze bij de eierdooiers, slagroom en suiker gieten. Roer ondertussen goed.
- Giet het mengsel weer in de pan en laat het op zacht vuur weer warm worden. Wederom: niet koken.
- Smelt ondertussen de ganache
- Onder voortdurend roeren het mengsel laten indikken.
- Zodra het ingedikt is het vuur eronder uit zetten. Tenzij je een zoet roerei wilt. (Dat wil je niet)
- Roer nu de zachte ganache door het mengsel.
- Laat het afkoelen en draai er met de ijsmachine ijs van.
- Geen ijsmachine? Doe het mengsel in een schaal en zet het in de vriezer. (Let op, wel eerst afkoelen)
- Roer om het half uur het ijs goed door met een vork.
Geef een reactie