• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Pastasaus met courgette en champignons

Echt Eten Groenten Missies Pasta en andere deegwaren Recepten Vegetarisch

Pastasaus met courgette en champignons

11
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Pastasaus met courgette en champignons

Hier staat het recept met gebruik van een zakje/ pakje. En dat pakje/ pakje ging ineens wat kriebelen gisteren. Mijn oerinstinct van ‘zelf maken’ rolde uit mijn systeem en ik struikelde erover.

Mijn vader kwam met een mega courgette aan. Uit de moestuin van een vriend. Anderhalve kilo woog het ding. Een deel was al in de soep beland en de andere helft lag maar wat te liggen op het aanrecht.

Pastasaus. Dat was zijn (of is het haar?) bestemming.

Veel pastasaus. Want Puberdochter wil de dag er na graag pizza eten. De tomatensaus is zelf gemaakt. Het recept staat hier.

Pastasaus met courgette en champignons

Dit heb ik gebruikt:

  • 750 gram courgette, in blokjes gesneden
  • 1 liter tomatensaus, zelf gemaakt
  • een takje rozemarijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 stengel bleekelderij, in schijfjes gesneden
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 1 gedroogd chilipepertje, optioneel
  • beetje peper en zout, naar smaak

Zo maakte ik het:

  • Verwarm de olijfolie in een pan.
  • Bak de blokjes courgette even aan in de olijfolie.
  • Voeg dan de bleekselderij, rozemarijn, ui, knoflook en chilipeper toe en bak alles vijf minuten.
  • Dan de tomatensaus erbij en heet laten worden. Zodra het begint te pruttelen het vuur laag draaien en deksel op de pan doen.
  • Stoof alles een kwartier tot twintig minuten.
  • Champignons toevoegen en door en door warm laten worden.
  • Proef even en voeg zo nodig peper en zout toe.
  • Serveer met pasta naar keuze, of rijst.

 

Ook lekker:

  • Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
    Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
  • Budget maaltijden planning week 47
    Budget maaltijden planning week 47
  • Recept heek in zwarte bonensaus
    Recept heek in zwarte bonensaus
  • Bramen cobbler met funcakemix
    Bramen cobbler met funcakemix
  • Zeeduivel met koude mosterdsaus
    Zeeduivel met koude mosterdsaus
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…
  • Budget maaltijdenplanning week 49
    Budget maaltijdenplanning week 49
  • Winterse bospaddenstoelensoep recept
    Winterse bospaddenstoelensoep recept

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

11
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


1 Reactie

« Bitterkoekjespudding recept
Je moet er iets voor over hebben… »

Reacties

  1. Andreas van beek zegt

    26/04/2015 om 20:14

    Inderdaad kun je alles bakken in extra virgin olijfolie en gebruiken voor de huid!. In de echte kun je makkelijk bakken en koken en kun je eigenlijk zo op je huid smeren. Vaak zie je dat extra virgin verkocht wordt als puur, maar let op dat er ook veel gemengde olijfolien op de markt zijn. Je herkend echte extra virgin olijfolie aan de “vlokkerigheid”als de olie onder 8 graden komt. Dan gaan de bestanddelen wat “klonteren”. Dit betekent dat je de echte en pure extra virgin olijfolie hebt. Als deze helder blijft dan is deze absoluut vermengd en is niet aan te raden om in te bakken of in salades te gebruiken. Meestal zitten er dan teveel residuen (andere stoffen, vervuiling) in, die het vlokken tegengaan. Dus de tip van de vakman, vraag als je olijfolie koopt bij welke temperatuur deze gaat vlokken. Als er geen antwoord komt of dat gebeurt niet , dan weet je dat je niet de echte extra virgin olijfolie koopt!

    Andreas Van Beek
    Olijfolie Manolakis

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    426 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    313 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    143 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.