Wat vind ik het leuk! Ik mag het Foodblogevent van juli 2011 hosten.
Dat komt vast omdat ik uiteindelijk wist waarom ik ‘weg van de Supermarkt’ ben geweest. Alle ingrediënten zijn, met een beetje geluk, verkrijgbaar in de supermarkt, maar één ingrediënt dat op mijn lijst stond niet. Ik was het alleen even vergeten te vertellen. Ik heb namelijk heel bijzondere eieren. Zo bijzonder dat je ze niet kunt krijgen in de supermarkt. En als het wel zo is, dan wacht de supermarkt een boete. Mijn eieren verschillen van alle andere eieren in de supermarkt.
Mijn eieren hebben geen stempel.
Ha!
Kijk.
Die heeft de buurtsuper niet. Ik heb ‘vrije-uitloop-meergranen-eieren-zonder-stempel’. Super diervriendelijk en kakelvers. Ze hebben met zijn drieën zestig vierkante meter tuin tot hun beschikking, ze worden regelmatig even geaaid, ze krijgen elke dag een handje ‘lekkers’ en wanneer ze hun kans schoon zien chillen ze hier op de bank. Wanneer ze roepen is er altijd iemand die op ze reageert.
Ze hebben een prima leven hier. Ik dan weer wat minder. Maar dat is een ander verhaal.
Enfin.
Ik heb diep zitten nadenken over het thema. Er zijn zoveel leuke thema’s en dan kan ik slecht kiezen. Daarbij moet het voor iedereen ’te doen’ zijn.
Ik bedoel: Maak iets met ossenstaarten wordt toch een probleem voor de vegetariërs en veganisten onder ons. Het moet een beetje breed zijn en daarin zijn de mogelijkheden ongekend.
En toch heb ik er één kunnen kiezen:
“Waar rook is, is vuur”
Maak een gerecht, hapje of snack waar een rooksmaak aan/ in zit.
Je kunt het zelf roken of gerookte waren zoals zalm, kipfilet, rookworst of tofu kopen en daar iets mee maken. Of je koopt gerookte pepers (zie foto 1, dat zijn gerookte jalapeno pepers genaamd: Chipotle) Of je gebruikt een concentraat (zie foto 2) uit een flesje. Of je rookt je favoriete groenten. Of je rookt grof zeezout en gebruikt dat. In het allerergste geval (stel: je haalt de deadline niet) laat je het verbranden. Dan zit ook een rooksmaak aan. Toch?
Zodra je een recept hebt voor het Foodblogevent kun je onder deze post een reactie achter laten met de link naar je recept.
De deadline is 30 juli.
Reglement is te vinden op het foodblogevent blog.
Ik ben heel benieuwd naar alle recepten.
PS Mocht je over het event willen twitteren, dan graag met de hashtag #foodblogevent.
PS 2 Mocht je geen blog hebben ben je, uiteraard, hartelijk welkom. Neem hier contact met me op en dan overleggen we hoe je recept gaan publiceren.
Foto 2, BBQ saus met sterke rooksmaak.
Geef een antwoord