Frambozenazijn zelf maken.
Ik ben natuurlijk alweer druk bezig voor het volgende Foodblogevent. En ik heb frambozenazijn nodig voor mijn recept. Dat wilde ik zelf maken. Ik heb nog even in mijn moestuin gekeken, maar nee, een frambozenstruik die in de herfst vruchten geeft zal dit de rest van zijn bestaan doen. Geen framboos te bekennen.
Dit heb ik gebruikt:
- 750 milliliter witte azijn (geen inmaakazijn)
- 2 bakjes frambozen
- 250 gram suiker
Zo maakte ik het:
- Spoel de frambozen voorzichtig af onder stromend water en leg ze in een glazen schaal. (RVS en aluminium kunnen niet goed tegen azijn!)
- Azijn samen met de suiker in een steelpan verwarmen.
- Zodra de azijn dreigt te gaan koken het vuur zacht zetten.
- Goed roeren tot alle suiker is opgelost.
- Azijn met suiker over de frambozen gieten.
- Dek de schaal af met een deksel of vershoudfolie.
- Laat de frambozen een week in de azijn staan.
- Giet de frambozen met azijn door een vergiet met kaasdoek.
- Gooi de frambozen weg.
- Doe de frambozenazijn in een schone, uitgekookte fles.
- Bewaar de azijn op een koele, droge en donkere plek.
Summary

Recept naam
Frambozenazijn zelf maken
Gepost op
Gemiddelde waardering





Geef een antwoord