• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / BBQ / Kruidenrub voor Spareribs zelf maken

BBQ Echt Eten Marinades Recepten Varkensvlees

Kruidenrub voor Spareribs zelf maken

Kruidenrub voor Spareribs zelf maken

Kruidenrub voor Spareribs zelf maken

Mijn vader heeft een regel. Voor hem een heel belangrijke regel.
Soms tot mijn grote vreugde, soms drijft het mij tot waanzin.

Daarbij kost het mij nogal wat organisatietalent.
Schuiven, passen en meten. Ordenen en plannen wanneer wat op welke dag gebruikt wordt.

Ook het schiften van wat er wel gebruikt kan worden en wat niet. Mijn vader is namelijk niet kieskeurig. Om het jaar is het weer zover. Dan wordt de regel uitgevoerd.

De regel is namelijk: Wanneer ik op vakantie ga, dan moeten de vriezers leeg. Drie stuks. EƩn grote en twee kleine. En mijn vader is een verzamelaar. Van eten. Ik heb het niet van een vreemde.

De dagen voor de vakantie is het een komen en gaan. Tassen met diepgevroren etenswaren. Varkensoren, okra’s, gevriesdroogde tartaartjes, sperziebonen, soepgroenten, rundvlees, pizza’s, loempia’s, zakken friet, varkenspoten, kroketten en dingen die ik niet kan herkennen.

Heel dit gedoe is ooit gekomen omdat er ooit eens is ingebroken in de schuur van mijn vader. Ze hebben alles meegenomen behalve de gans die er in lag en vastgevroren zat aan de wand van de vriezer.
Hij was er ziek van.
Al dat eten.

Enfin.

Onder andere kwam er ook een zak met spareribs uit zijn vriezer. Die zagen er goed uit. Daar hadden we wel zin in.

Onderstaand recept is voor 1 sparerib aan een stuk.

Dit heb ik gebruikt:

  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepelĀ groentenzout of gewoon zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • een snuf chillipoeder

Zo maakte ik het:

  • Meng alles door elkaar en wrijf de spareribs er mee in.
  • Leg de spareribs in een schaal en dek deze af met aluminiumfolie.
  • Zet de schaal in een voorverwarmde oven (180 graden Celsius).
  • Verwijder na een uur het aluminiumfolie.
  • Zet de spareribs weer terug in de oven en laat ze in 30 minuten bruin worden.

Voor de oplettende lezer: Ja, varkensoren. En ik moet mij er waarschijnlijk even geestelijk over heen zetten, maar ik ben echt van plan ze te bereiden en op te eten. Ik heb een recept gevonden in Worst, patƩ en andere Charcuterie uit de Franse keuken van Jane Grigson. Ik verzoek u vriendelijk doch dringend dit niet aan mijn gezin te vertellen.

 

Ook lekker:

  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


1 Reactie

« Frambozenazijn zelf maken
Curry met bloemkool rijst en linzen »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 Ā· Divine Theme on Genesis Framework Ā· WordPress Ā· Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}