Recept Ontbijt Quiche
Het mag duidelijk zijn dat mijn vrije dagen gestart worden met een lekker ontbijt.
’s Morgens ben ik op mijn best.
’s Morgens heb ik het meeste trek.
Eerlijk is eerlijk. Op mijn werkdagen ontbijt ik ook, maar dat moet toch altijd net wat sneller. En tussen cliënten door eet ik mijn boterham in de auto. Heel gezellig en heel sfeervol bij het dashboard licht.
Verder had ik weer eens een overschot aan eieren, een restje kaas dat niet echt lekker meer was op brood en ham dat zijn deadline zou gaan halen. Ik besloot iets warms te maken. Zomers weer was het niet echt. Eigenlijk zou je erwtensoep moeten eten op zulke dagen in juli.
Echt.
Extra nodig: een springvorm met een doorsnede van 16 centimeter
Voorbereiden: 5 minutes
Kooktijd: 35 minutes
Dit heb ik gebruikt:
- 3 plakken bladerdeeg (kant en klaar)
- 2 eieren
- 3 blokjes diepvries spinazie, ontdooit en uitgeknepen
- 1/2 tomaat, ontdaan van zaadlijsten, in blokjes
- 1 lenteui, in ringetjes
- 3 eetlepels melk of room
- 1 theelepel mosterd
- 3 plakken ham, in reepjes gesneden
- 2 grote plakken kaas, in reepjes gesneden
- snuf peper en zout, naar smaak
Zo maakte ik het:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bekleed de vorm met de ontdooide plakjes bladerdeeg. Ik leg één hele op de bodem en snij de andere twee doormidden en bekleed daar de rand mee.
Klop de eieren los in een kommetje en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Schenk het mengsel in de bakvorm.
Vouw het bladerdeeg iets terug over het eimengsel.
Bak de quiche gaar in 35 minuten.
Note: Natuurlijk kan deze quiche ook als lunch of als hoofdgerecht met een salade. Lekker in de zomer. In punten gesneden is het ook een prima snack. De quiche is warm, lauw en koud erg lekker.
Geef een antwoord