Spinazie. Het is een haat-liefde verhouding tussen die groente en mij. Ik kan hem waarderen om zijn kwaliteiten. Hij heeft smaak, heeft een goede body, is stevig en toch mals. Wanneer de stand van de maan goed hij in het seizoen is klopt hij mijn zakken niet leeg, hij past uitstekend in het budget.
En dat is dan ook wel weer mijn probleem. Omdat er zoveel is, weet ik soms niet mee wat ik er mee moet. Luxe probleem, maar toch. Pasta met spinazie wilde ik nu eens niet maken. Dat hebben we veel te veel gegeten. Puberdochter wilde graag ‘gewoon gekookte aardappelen, groenten en vlees’.
Ok.
Spinazie a la creme zelf maken. Dat ging ik doen.
Spinazie a la creme zelf maken
Dit heb ik gebruikt:
- 1 kilo verse spinazie bladeren, goed gewassen
- 200 gram creme fraiche
- 100 milliliter slagroom
- 1 ui, fijn gehakt
- 2 tenen knoflook, fijn gehakt
- 1 theelepel kerrie (ik gebruik altijd garam massala)
- 1 theelepel nootmuskaat (het liefst vers)
- 2 theelepels zout, meer of minder naar smaak maar spinazie is het lekkerste wanneer er genoeg zout op zit
- 1 eetlepel olijfolie
Zo maakte ik het:
- Verwarm in een grote pan de olijfolie.
- Bak de ui en knoflook op zacht vuur tot ze zacht zijn.
- Voeg de kerrie toe.
- Roer dit even goed door op half hoog vuur.
- Nu kan de creme fraiche en de slagroom in de pan.
- Laat de creme fraiche en slagroom op half hoog vuur indikken.
- Roer af en toe goed om aanbranden te voorkomen.
- Voeg nu in gedeelten de spinazie toe.
- Roer tot alle spinazie is geslonken en alles door en door warm is.






Geef een antwoord