Chipotle in adobo saus recept
Het is een favoriet van mij geworden.
En dat is wel zo fijn wanneer ik me bedenk dat ik er al twee jaren mee bezig ben. Twee lange jaren op zoek naar chiptole.
Eindelijk heb ik mijn chipotles en meer dan genoeg recepten om ze te gebruiken.
Chipotle zijn gerookte Jalopeno pepers. Het is een typisch Mexicaans ingrediënt. Door het roken is de peper extra rijk van smaak.
Dit heb ik gebruikt:
- 15 gram Chipotles
- 1 kleine ui, fijn gehakt
- 3 tenen knoflook, fijn gehakt
- 60 milliliter ketchup
- 60 milliliter azijn
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel oregano
- 1/2 theelepel zout
- 750 milliliter water
Zo maakte ik het:
- Doe alle ingrediënten in een pan.
- Laat dit langzaam aan de kook komen.
- In ongeveer twee uren zachtjes laten inkoken.
- Daarna pureren met de staafmixer of blender.
- Overdoen in een schone pot.
- Bewaren in de koelkast.
Summary

Recept naam
Chipotle in adobo saus recept
Gepost op
Geef een antwoord