Heel pittig was hij hier. Natuurlijk.
De jam is lekker bij kaas, vlees of gewoon ‘zo’ op brood. Ik heb ruim 6 eetlepels chipotle in adobosaus gebruikt. Maar hou je niet van pittig of heb je dat niet in huis? Neem dan eventueel een verkruimeld gedroogd pepertje. Of laat het helemaal weg.
Pittige uienjam
Dit heb ik gebruikt:
- 3 rode uien, in dunne, halve ringen gesneden
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel oregano
- 50 milliliter azijn, ik gebruikte mijn frambozenazijn
- 60 milliliter water
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels chipotle in adobosaus, meer of minder naar smaak (of een verkuimeld rood pepertje)
Zo maakte ik het:
- Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem.
- Bak de uien op zacht vuur tot ze transparant zijn. Ongeveer 5 minuten. Ze mogen niet bruin worden.
- Voeg dan het zout, oregano, de azijn en het water toe. Leg geen deksel op de pan.
- Laat dit op zacht vuur inkoken tot het bijna al het vocht verdampt is.
- Doe de honing erbij en roer goed tot het op jam begint te lijken.
- Nu naar smaak de chipotle in adobosaus toevoegen. Of het gedroogde pepertje.
- Alles heet laten worden en nog een paar minuten laten doorpruttelen.
- Overdoen in een schoongemaakte jampot met draaideksel.
- Wanneer je de jam niet gelijk gaat gebruiken: Zet de jampot 5 minuten op zijn deksel (pas op , heet!).
- Na openen in de koelkast bewaren.
Summary

Recept naam
Pittige uienjam
Gepost op
Gemiddelde waardering





Geef een antwoord