• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Es vertelt, bespreekt en neemt waar / Eieren overschot

Es vertelt, bespreekt en neemt waar Missies Ontbijt

Eieren overschot

IMG_1924

Een ei pocheren? Daar draai ik mijn hand niet voor om. Werkelijk. Ze zijn altijd precies goed. Het eiwit zacht, maar stevig. De dooier romig en lopend. Het kost me nog geen vijf minuten om een gepocheerd ei op toast te serveren.
Nu wil mijn gezin gewoon een gekookt ei of een gebakken ei, maar dat terzijde.

Er is één voorwaarde. Ze moeten kakelvers zijn. En dan bedoel ik ook echt vers. Ik gebruik dus de eieren die ik ’s morgens onder de kippen vandaan raap. Dat kan niet mis gaan. En dat gaat niet met eieren uit de supermarkt. Of met enig goochelwerk zoals azijn bij het water doen en eens flink met een pollepel in de pan te roeren zodat er een wervelende vortex ontstaat. Ik had weinig succes met deze tips, maar voor de liefhebber.

In onze vakantie hebben de kippen gewoon eieren gelegd. De oppas heeft regelmatig uitsmijters gegeten, maar dan blijven er altijd nog veel eieren over. En dan heb ik ’s morgens trek in gepocheerde eieren. Wat nu?

Nu las ik ooit eens in de de Kleine Johannes van Johannes van Dam hoe je ook een ei kunt pocheren. Dat wilde ik proberen. En tot mijn verbazing ging het uitstekend!

Johannes van Dam doet het zo (en ik dus ook):

Een stuk vershoudfolie inwrijven met olie (ik deed het met roomboter).
Nu de folie met de vette kant, naar boven, in een kommetje of een glas leggen en er een ei in breken.
Vouw nu het folie om het rauwe ei. Zorg dat er geen lucht bij zit.
Eventueel afsluiten met een touwtje of bindertje. Ik deed er een bindertje om. Dat werkte goed.
Leg de ‘zakjes’ met ei in een pan met niet al te wild kokend water. Let op! Wanneer het folie de kant van de pan raakt dan smelt het. De volgende keer knip ik het toefje er af.
Pocheer de eieren nu in vier minuten gaar.

Als je ze niet gelijk gaat gebruiken moet je ze in een bak met koud water leggen zodat ze niet verder garen. Je kunt ze later dan weer verwarmen in warm, niet kokend, water.

Wil je ze gelijk opeten? Haal de folie eraf en leg ze op je toast.

Omdat we drie kippen hebben ligt mijn hoogst haalbare op drie gepocheerde eieren per dag. En dat heb ik vaak heel jammer gevonden, want een gepocheerd ei is ook erg lekker op een salade. En dat wilde ik ook wel eens op tafel zetten wanneer we mensen te eten hebben. Met deze methode kan dat.

Meneer Johannes van Dam: Bedankt! Ook namens de kippen.

Ook lekker:

  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


2 Reacties

« Bagels zelf maken
Inspiratie voor een ander? »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}