Lemon curd zelf maken
Toen ik weer eens dit recept maakte keek ik eens naar de citroenen. “Toch jammer van de schil”: dacht ik nog. “Eerder zouden ze gewoon alles gebruiken. Toch jammer wanneer je alles zomaar weggooit.”: bedacht ik me.
In al mijn enthousiasme haalde ik de schil met een zesteur van alle citroenen af en deed ze bij de boter en suiker.
Nodig:
1 pakje roomboter (250 gram)
450 gram suiker
4 eieren
4 citroenen
Zo maakte ik het:
- Ik maak het mezelf makkelijk. Een grote kom in een pan met heet water. Vuur zacht.
- Haal de zest (het geel van de schil) van de citroen, in dit geval. Leg dat in de kom die in de pan met heet water staat (Dat heet au bain Marie, een kom op een andere kom met heet water). Leg er een pakje roomboter in en de 450 gram suiker. Roer totdat de boter vloeibaar is en de suiker opgelost.
- Pers de citroenen uit en doe het sap bij de rest in de kom.
- Klop de 4 eieren goed los en schenk die bij de rest.
- Ik roer gewoon net zolang tot ik vind dat het heet genoeg is geweest en het dikker is. In dit geval ruim een half uur. Maar met het vuur wat hoger zal het sneller gaan.
- Bewaar in de koelkast. Je kunt het tot 14 dagen bewaren.
Eet veel scones, taart, yoghurt en cake. Echt. Het leven is namelijk te kort.
Summary

Recept naam
Lemon Curd zelf maken
Gepost op
Geef een antwoord