Per ongeluk een nieuwe missie
Mijn jaarlijkse uitje naar Duitsland was weer een succes. Ik kon mijn hart ophalen. Duitsers blijken dan toch meer thuis te bakken dan wij Nederlanders. Zelfs de LIDL heeft een uitgebreid assortiment aan bakproducten. Van gist tot ampullen met smaakstoffen en van gist tot en met chocochips.
Eén ding fascineerde mij mateloos. Nu moet ik ook toegeven dat ik een uitgesproken ‘beta mens’ ben en al mijn talen die ik kon laten vallen direct heb laten vallen als een baksteen. Duits viel daar ook onder. En dat breekt me dan wel eens op.
Gebiologeerd was ik. Zo erg dat ik de zuchtende en steunende mede-gezinsleden niet eens opmerkte. “Back-Oblaten”. Nou dat zal wel iets met bakken te maken hebben. Op de voorkant een paar gebakjes die er uit zien om op te eten. Met chocolade en een kokos makroon. Ik probeerde te kijken of ik kon zien wat er nu precies in het pakje zat, maar ik kreeg het kartonnetje niet open.
Kokosmakronen moeten toch rijzen?
En daar ging het mis met mijn denkwijze. Rijzen, luchtig, kokos makroon, conclusie:”Het zal wel één of ander vluchtig rijsmiddel zijn. Ja! Dat is het! En die kun je ook gebruiken voor eierkoeken enzo!”
Helemaal blij laadde ik het doosje in mijn karretje. Eenmaal bij de auto trok ik gelijk het doosje open. Het was per slot betaald en dus van mij. Groot was mijn teleurstelling toen ik honderd (100!!) ouweltjes zag die je onder een kokos makroon kunt doen.
En zo is er een nieuwe missie geboren: Kokos makronen bakken.
Geef een antwoord