• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Es vertelt, bespreekt en neemt waar / 52 doelen / Doel nummer twee

52 doelen KookBoeken

Doel nummer twee

IMG_2292

Gisteren is mijn tweede doel voor aankomend jaar behaald. (Klik hier voor mijn 52 doelen)

Ik heb altijd al iets gehad met worst, nee ik lijd niet aan penisnijd, maar leverworst, droge worst, grove verse worst en knakworsten passen zo goed bij vele gerechten. En als snack is een stukje droge worst ook lekker.
Ooit is het begonnen met een ‘Bookazine’ van de Libelle waar een recept voor chorizo worst in stond. Laat ik zeggen dat de worst zo heet was, ik geloof 200 gram verse rode peper op een kilo worstvlees, dat hij simpelweg niet te eten was. Ik heb nog wat geëxperimenteerd om het door brooddeeg te mengen, maar ook dat brood deed alle haarvaten in je gezicht open zetten.

Mijn zoektocht naar colorosozout was al lang daarvoor. Veroorzaakt door een lekkere huisgemaakte paté die de volgende dag groen uitsloeg. De truuk is colorosozout te gebruiken, dan blijft hij mooi van kleur.

Ik heb heel wat afgezocht naar ingrediënten. Gezeurd bij onze ‘Zeurslager’. Deze slager wil me niks verkopen, geen darm, geen vetspek, hij stond altijd naar me te kijken of ik niet lekker was. De slager die wel met mij meedacht ging met pensioen. Dag darmen. Dag vetspek.
Overigens, voor degene die het wil weten, op de Zwarte Markt in Beverwijk staat een slager, in Hal 2, die goed vetspek verkoopt.

Verder is het ook niet zo makkelijk om aan kookboeken over worst maken te komen. De enige twee die ik ooit heb kunnen vinden zijn het ‘Handboek Worst en Vleeswaren’ en ‘Worst, Paté en andere Charcuterie uit de Franse keuken’.
Maar dat is veranderd.
Sinds vorige week is het boek van Meneer Wateetons en Sjoerd Mulder uit.
‘Over Worst’.

IMG_2291

Een boek vol met aanwijzingen, tips en truuks om thuis worst te maken.
Zelfs gedroogde worst. Want daar zitten nogal wat haken en ogen aan.
Eén daarvan is de dood.
En die valt te omzeilen. (Tip: Nitriet.)

Verder is het hilarisch geschreven, neemt regelmatig het mannelijk instinct op de hak en de manier waarop vrouwen daar over denken. En toch blijft het een informatief boek met veel informatie over het maken van worst.

Achterin staat de supermarkt worstgids. En ondanks dat niet iedereen daar van gecharmeerd was, wil ik zeggen dat mijn buurvrouw gisteren uitgebreid aantekeningen heeft gemaakt van alle worst soorten. Punt. Leuke gids.

En nu natuurlijk naar mijn doel.

Doel nummer 12:

Een gesigneerd kookboek ontvangen met een lief berichtje aan mij

IMG_2289

En dat heeft Meneer Wateetons gedaan.

Ook lekker:

  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


1 Reactie

« Open Wijngaard Dagen
Winnaar Delicious Agenda »

Trackbacks

  1. Kookboek Over Rot Meneer Wateetons ~ Es' Factory schreef:
    20/01/2016 om 07:00

    […] heb ik op hem. Zijn humor, dat doet het hem. Zijn eerste boek: Over Worst heb ik gebruikt voor mijn tweede behaalde doel. (Ooit had ik 50 doelen die ik wilde kunnen […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.869 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}