Ja, ik weet het.
Er staan al meer dan genoeg van dezelfde recepten op het Internet.
Maar toch.
Ik kan natuurlijk heel ‘culi’ roepen dat ik er, maar liefst, twee tenen knoflook er door heb geknepen.
Of dat de spinazie niet helemaal ontdooid was.
Of dat mijn gorgonzola bijna over datum was en daarom gebruikt diende te worden.
Of dat mijn springvorm vierkant is en niet rond.
Ja!
Dat doet het hem.
De vierkante vorm.
De taart kun je dus niet in puntjes snijden, dan smaakt alles al weer anders.
Enfin.
Hartige taart met Gorgonzola en spinazie zelf maken
Dit heb ik gebruikt:
- 8 plakjes bladerdeeg (kant en klaar)
- 150 gram gorgonzola, in kleine blokjes
- 4 eieren
- 100 gram creme fraiche
- 450 gram diepvries spinazie, deelblokjes
- 1 beschuit
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden
- snuf peper en zout, naar smaak
- 2 tenen knoflook
Zo maakte ik het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Bekleed de springvorm met de plakjes bladerdeeg.
- Verkruimel de beschuit over de bodem.
- Meng in een kom de eieren, creme fraiche en gorgonzola door elkaar.
- Voeg de peper en zout toe. (Meer peper dan zout.)
- Verdeel de blokjes spinazie over de bodem van de taart.
- Doe de tenen knoflook in de knoflook pers en pers ze uit over de spinazie blokjes.
- Schenk de eieren, creme fraiche en gorgonzola in de taart.
- Verdeel de halve uienringen over de taart.
- Bak de taart in 40 minuten bruin en gaar in de oven.
Deze taart is lekker als lunch of met een salade als hoofdmaaltijd. Ook lekker: Snij hem in vierkantjes en serveer hem warm, lauw of koud bij de borrel.
Note: Wanneer hij koud gegeten wordt moet hij goed op smaak zijn. Koude gerechten hebben iets meer zout en peper nodig. Denk daar even aan wanneer je hem bij de borrel serveert.
Geef een reactie