• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Kaaskroketten zelf maken

Echt Eten Feestelijk Hapjes en Snacks Kaas Kliekjes Lunch Recepten Vegetarisch

Kaaskroketten zelf maken

 

Kaaskroketten, zelf maken.

Ik bewaar (bijna) alles. Vooral wanneer het om eten gaat. Ik vind het gewoon jammer om het weg te doen.
Maar ja.
Dan zit op op een bepaald moment de vriezer bomvol met allemaal oude stukjes kaas. En die moeten dan op. De kaas gebruik ik geraspt op de pizza of over de pasta. Maar wanneer ik heel veel heb, maak ik er kaaskroketten van. Voor een snackavond. Ik vries ze in tot die beruchte avond en frituur ze dan. Ze worden beter gewaardeerd dan de gewone kroketten en dat zegt wat hier.

 

Kaaskroketten
voor 8 stuks

Dit heb ik gebruikt:

  • 200g geraspte kaas
  • 50g roomboter
  • 60g bloem
  • 150 ml melk en 1 el melk
  • 2 eierdooiers en 2 hele eieren
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 4 droge (oude) boterhammen, vermalen tot paneermeel
  • 100 ml water
  • 1/2 tl witte peper
  • 1 tl verse nootmuskaat
  • 6 el bloem

Extra nodig: olie om te frituren

Zo maak ik het:

  • Verwarm het water en los het bouillonblokje er in op.
  • Klop de twee hele eieren los met één eetlepel melk.
  • Zet een bord klaar met bloem, een ander bord met de los geklopte eieren en een bord met het paneermeel
  • Smelt de boter in een steelpan op zacht vuur. De boter mag niet bruin worden.
  • Voeg in één keer de bloem toe en roer goed. Laat de bloem, op zacht vuur, in vijf minuten gaar worden.
  • Schenk in één keer alle melk erbij en blijf roeren tot er geen klontjes meer in zitten. Doe dan het water met opgelost bouillonblokje, de witte peper en de nootmuskaat erbij en roer nog een paar keer goed.
  • Zet het vuur uit onder de pan uit en laat het mengsel afkoelen. Roer, wanneer het mengsel koud genoeg is, de eidooiers erdoor. Dit gaat het best met een handmixer. Roer nu de kaas erdoor. Verdeel het mengsel in acht gelijke delen en vorm er met (natte) handen acht kroketten van.
  • Wentel de kroketten eerst door de bloem, dan door het los geklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Wentel de kroketten dan nogmaals eerst door het ei en nog een keer door de paneermeel, zodat alle kroketten een tweede paneerlaagje krijgen.
  • Nu kunnen de kroketten ingevroren worden (voor later gebruik) of direct gefrituurd worden.

Frituren:

Verhit frituurolie tot 180 graden en bak de kroketten hier drie tot vijf minuten in, tot ze goudbruin zijn. Bevroren kroketten moeten iets langer.

Kaaskroketten zelf maken

Ook lekker:

  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Kaaskroketten zelf maken
Gepost op
2011-10-23


2 Reacties

« Onbegrepen
Kidneybonen met spitskool »

Reacties

  1. Es zegt

    15/02/2016 om 12:46

    Dankjewel Ellen! 🙂
    Ik kreeg ook gelijk weer zin in kroketten! hahahaha

  2. Ellen zegt

    15/02/2016 om 12:43

    klinkt weer erg lekker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}