• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Budget / Kidneybonen met spitskool

Budget Echt Eten Groenten Peulvruchten Recepten

Kidneybonen met spitskool

Kidneybonen met spitskool

Kidneybonen met spitskool

Ik heb iets met recepten van de Amish. Puur, eerlijk en seizoens gebonden. Oh. En ‘zelf maken en doen’ natuurlijk. Het is een mooi voorbeeld van standaard recepten waar ieder zijn ‘eigen ding’ mee doet. Een van de sites waar ik regelmatig even kijk is Amish Recipes. (Vergeet vooral niet even de het ‘Vriendschaps Brood’ recept te bekijken!)

Enfin.

Ik had nog een hele spitskool liggen die op moest. Verder had ik weinig tijd en gezin erg trek. Ik besloot een simpele bonenschotel te maken. Met spitskool, natuurlijk en kidneybonen. Eerlijk gezegd is de bonenschotel de dag er na nog lekkerder. Of misschien had ik nog steeds trek…

Dit heb ik gebruikt:

  • 1/2 spitskool, in grove stukken gesneden
  • 1 blik kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 400 gram gehakt
  • 1 ui, in halve ringen gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels suiker
  • 2 gedroogde pepers, verkruimeld
  • 1 eetlepel boter en /of (olijf)olie

Zo maakte ik het:

Verhit de boter en / of (olijf)olie in een pan en bak hierin, op hoog vuur, het gehakt rul.

Bak de uien en de bleekselderij even mee met het gehakt tot ze wat glazig zien.

Strooi het zout en de suiker ook in de pan samen met de verkruimelde pepers.

Voeg de tomaten toe (ik breek ze altijd even met mijn pollepel) en de kidneybonen. Roer alles goed door en laat het vocht van de tomaten tot het kookpunt komen.

Doe de spitskool in de pan, leg een deksel erop en laat alles door en door warm worden.

Serveer warm.

 

Van de andere helft van de spitskool hem ik koolsalade gemaakt. Een iets andere dan deze koolsalade.

(Visited 90 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Peperkoek huisje zelf maken
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


2 Reacties

« Kaaskroketten zelf maken
Recept ‘Soep nummer 32’ »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}