Pompoenbrood recept
Dit brood is lekker. Punt. Geroosterd? Nog lekkerder.
Pompoen brood, zelf maken
Dit recept maakt 2 broden.
Dit heb ik gebruikt:
- 1 flespompoen, geschild, ontdaan van pitjes en in kleine stukjes
- 14 gram gedroogde gistkorrels
- 700 gram meel (ik heb lemairemeel gebruikt, maar kies wat je wilt)
- 2 eetlepels roomboter
- 170 milliliter water (handwarm)
- 1 eetlepel melkpoeder
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel zout
- handje pompoenpitten
- 2 eieren
Zo maakte ik het:
- Kook de pompoenstukjes in een pan met weinig water gaar. Prak ze met een vork tot puree.
- Doe het meel in de kom, meng het melkpoeder erdoor.
- Maak er een kuiltje in het meel en doe daar de honing en de gistkorrels in.
- Giet het (handwarme) water in het kuiltje.
- Meng nu alles goed door elkaar (ongeveer 5 minuten). Ik gebruik hier deeghaken van de mixer voor.
- Voeg nu de pompoenpuree, eieren, zout, kerriepoeder en roomboter toe.
- Kneed (met de hand of met de haken van de mixer) tot een deeg.
- Voeg zo nodig wat water (te droog) of bloem (te nat) toe. Dit ligt aan het soort meel dat je gebruikt.
- Kneed het deeg zeker 10 minuten door.
- Giet een beetje olijfolie in een kom en leg het deeg erin. Draai het deeg om zodat alle kanten bedekt zijn met wat olijfolie.
- Dek de kom af en zet het deeg, op een tochtvrije plaats, weg om te rijzen.
- Laat het deeg minimaal een half uur rijzen of totdat het in volume verdubbeld is.
- Haal het deeg uit de kom, kneed het een paar keer door, niet te vaak.
- Verdeel het deeg in tweeën en leg het in een vorm.
- Strooi de pompoenpitten over het deeg.
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Laat het deeg, in de vorm, nog 30 minuten rijzen.
- Zet het deeg in de oven en bak het brood in 30 tot 40 minuten gaar. Het brood moet hol klinken wanneer je op de onderkant klopt.
Summary

Recept naam
Pompoenbrood recept
Gepost op
Geef een antwoord