Kipburgers met naanbrood zelf maken
Ik beken. Het is even een werkje, maar het is de moeite waard. Of vraag je poelier, misschien wil hij het wel doen. Of misschien heeft de poelier het wel in zijn vitrine liggen. Waar ik het over heb?
Kipgehakt.
Je kunt het jezelf makkelijk maken en alleen filet gebruiken, maar met het vlees van de poten erbij is het gewoon lekker(der). Dus slijp je mes en ontbeen die kip.
Ik gebruikte twee kipfilets en vier bouten.
Het is simpel. Haal de botjes uit de kip, vermaal het of hak het heel fijn met een goed mes en kruid het naar smaak. Ik voeg altijd een theelepel eiwitpoeder toe, ik vind dat ze beter blijven kleven. Je kunt ook een eiwit toevoegen.
Bak ze in een grillpan door en door gaar.
Deze heb ik in een naanbrood gestopt.
Zelf gemaakt, natuurlijk.
En als sausje tzatziki met veel komkommer en dille.
Geef een antwoord