Snelle kipmarinade zelf maken
Ik vraag me af of er iemand is die niet van gebraden kip houdt? Een krokant velletje, zout en pittig met mals wit vlees en een botje. En juist dat botje maakt dat er meer smaak aan het vlees komt. Zonde om het bot te verwijderen voordat je het gaat bereiden. En dat geldt voor alle soorten vlees.
Enfin.
Deze kip is gemarineerd met een supersnel klaar te maken marinade. Ik ben ook wel eens lui. Het is me vergeven toch?
Snelle kipmarinade, zelf maken
Dit heb ik gebruikt:
- 225 milliliter zoete chilisaus
- 225 milliliter abrikozenjam
- 2 theelepels zout
- een scheut tabasco (eventueel)
- 2 eetlepels olie (olijfolie, zonnebloemolie etc)
- 4 kippenbouten
Zo maakte ik het:
Meng de chilisaus, abrikozenjam, zout, olie en eventueel tabasco door elkaar in een kom.
Wrijf de kippenbouten royaal, aan de onder en bovenkant, in met de marinade.
Laat de kip het liefst zolang mogelijk, maar minimaal 1 uur, marineren. Maak het eventueel de dag van te voren.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Zet de kip, in een braadslee, in de oven en bak de kip gaar in 45 minuten. Pirk even in het dikste deel van de kip, wanneer het vocht helder is dan is de kip gaar, is het nog iets roze laat de kip dan nog 5 tot 10 minuten in de oven staan.
Wij aten er frietjes bij. Zelf gesneden en gebakken, natuurlijk.
In de oven is handiger vanwege de suikers. Maar in de pan kan ook. Wel goed in de gaten houden en eventueel af en toe wat water toevoegen. En met sla en aardappel schijfjes klinkt heerlijk! Eet smakelijk alvast!
Moet het in de oven of kun je het ook gewoon in de koekenpan braden? Ik wil het in stukjes bakken met sla en aardappelschijfjes eten