• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Es vertelt, bespreekt en neemt waar / 52 doelen / Twitter BroodBak Workshop

52 doelen

Twitter BroodBak Workshop

6
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Hazelnoot Vloerbrood

Ja. Echt het bestaat. Een workshop via Twitter. Nee, niet op Twitter, maar via Twitter.

Het zit zo.
Op het Internet is het goed toeven, maar het echte leven, daar draait het toch echt om. Op Twitter volg ik heel veel leuke mensen met een passie voor koken, bakken, eten, taarten en alles dat maar met eten te maken kan hebben. En dat is leuk. Met een paar muisklikken kun je uitgebreid praten over je passie.

En zo gaan er weken voorbij dat je je vergaapt aan alle prachtige etenswaren die gedeeld worden op het Internet. Soms hebben de ‘Foodie Twitteraars’ ook een blog en ga je regelmatig eens even kijken wat er uit hun keuken komt.

En dan opeens kun je het niet meer aan. Je toetsenbord bestaat zolangzamerhand uit ‘plaktoetsen’ en is al drie keer schoongeveegd omdat het water letterlijk in je mond liep.
Je wilt alles wat je ziet op de foto’s een keer in je handen hebben, het kunnen ruiken en, natuurlijk, kunnen eten. En dan ontstaat er een afspraak, gemaakt op Twitter met een paar anderen die ook graag het in het echt willen voelen, ruiken en eten.

We besloten gezellig bij Levine een workshop brood bakken te volgen. We bestond uit Levine (die gaf de workshop), Kookgek en APeetoom. Pauline zou ook komen, maar die is druk met haar webshop. Jammer, maar volgende keer beter.

Zo afgesproken, zo gedaan. En zo stond ik even voor half negen op het station om naar Voorburg te gaan om één uur en veertig minuten later te arriveren bij Levine. Alsof wij elkaar al jaren kennen hebben wij elkaar begroet.
Bijzonder, dat is het.

De workshop startte met thee met een een zelf gebakken kerststol (Nee, wij kennen geen schroom, goed brood kun je altijd eten). Op het programma stond een vloerbrood met hazelnoten en brood met zongedroogde tomaten, kaas en pijnboompitten.
Nou die hebben we gemaakt. Niet vragen hoe, want dat weten wij geen van allen meer.
Tussen de lachsalvo’s door hebben we de deegjes gekneed, laten rijzen, doorgeslagen, opnieuw laten rijzen en gebakken in de mooie Rofco oven van Levine.

We hebben karateslagen op het brood gezien. ‘Hak en scheurwerk’ met de vlijmscherpe scheermesjes in de praktijk gebracht en de mascara onder onze ogen weggeveegd. De muur heeft een paar ‘creatieve spatjes’ gekregen en de kat heeft na ons bezoek geestelijke steun moeten krijgen. We leerden over ‘het op spanning brengen van het brood’ het ‘trekken van een vliesje’. Uitleg over eiwitpercentages en verschil in bloem.
En we hebben gehuild van het lachen.

Met vertraging van maar één uurtje konden we toch allemaal twee vloerbroden met hazelnoten en 3 broodjes met gedroogde tomaten, kaas en pijnboompitten meenemen. We spraken af het nog eens te herhalen in het volgende jaar.
Voor mezelf nam ik een mooie ‘mal’ mee om brood in te laten rijzen.

Mal om brood in te laten rijzen

Ook enthousiast? Hier is de site van Levine waar iedereen kan leren brood bakken.

Nu rest mij alleen te zeggen dat ik een nieuw doel behaald heb. En wel nummer 20:

Een workshop/ masterclass volgen

Dat is er weer één.

Ook lekker:

  • Kookboek My Asian Kitchen
    Kookboek My Asian Kitchen
  • La Lotteria in Amsterdam
    La Lotteria in Amsterdam
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…
  • Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado
    Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado
  • Kookboek Koken met kleur Joke Boon
    Kookboek Koken met kleur Joke Boon
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Freekeh halloumi tomaten salade
    Freekeh halloumi tomaten salade
  • Budget maaltijden planning week 47
    Budget maaltijden planning week 47
  • Budget maaltijden planning week 46
    Budget maaltijden planning week 46

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

6
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


8 Reacties

« Naanbrood zelf maken
Snelle kipmarinade zelf maken »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    426 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    313 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    142 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.