• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Es vertelt, bespreekt en neemt waar / 52 doelen / Twitter BroodBak Workshop

52 doelen

Twitter BroodBak Workshop

Hazelnoot Vloerbrood

Ja. Echt het bestaat. Een workshop via Twitter. Nee, niet op Twitter, maar via Twitter.

Het zit zo.
Op het Internet is het goed toeven, maar het echte leven, daar draait het toch echt om. Op Twitter volg ik heel veel leuke mensen met een passie voor koken, bakken, eten, taarten en alles dat maar met eten te maken kan hebben. En dat is leuk. Met een paar muisklikken kun je uitgebreid praten over je passie.

En zo gaan er weken voorbij dat je je vergaapt aan alle prachtige etenswaren die gedeeld worden op het Internet. Soms hebben de ‘Foodie Twitteraars’ ook een blog en ga je regelmatig eens even kijken wat er uit hun keuken komt.

En dan opeens kun je het niet meer aan. Je toetsenbord bestaat zolangzamerhand uit ‘plaktoetsen’ en is al drie keer schoongeveegd omdat het water letterlijk in je mond liep.
Je wilt alles wat je ziet op de foto’s een keer in je handen hebben, het kunnen ruiken en, natuurlijk, kunnen eten. En dan ontstaat er een afspraak, gemaakt op Twitter met een paar anderen die ook graag het in het echt willen voelen, ruiken en eten.

We besloten gezellig bij Levine een workshop brood bakken te volgen. We bestond uit Levine (die gaf de workshop), Kookgek en APeetoom. Pauline zou ook komen, maar die is druk met haar webshop. Jammer, maar volgende keer beter.

Zo afgesproken, zo gedaan. En zo stond ik even voor half negen op het station om naar Voorburg te gaan om één uur en veertig minuten later te arriveren bij Levine. Alsof wij elkaar al jaren kennen hebben wij elkaar begroet.
Bijzonder, dat is het.

De workshop startte met thee met een een zelf gebakken kerststol (Nee, wij kennen geen schroom, goed brood kun je altijd eten). Op het programma stond een vloerbrood met hazelnoten en brood met zongedroogde tomaten, kaas en pijnboompitten.
Nou die hebben we gemaakt. Niet vragen hoe, want dat weten wij geen van allen meer.
Tussen de lachsalvo’s door hebben we de deegjes gekneed, laten rijzen, doorgeslagen, opnieuw laten rijzen en gebakken in de mooie Rofco oven van Levine.

We hebben karateslagen op het brood gezien. ‘Hak en scheurwerk’ met de vlijmscherpe scheermesjes in de praktijk gebracht en de mascara onder onze ogen weggeveegd. De muur heeft een paar ‘creatieve spatjes’ gekregen en de kat heeft na ons bezoek geestelijke steun moeten krijgen. We leerden over ‘het op spanning brengen van het brood’ het ’trekken van een vliesje’. Uitleg over eiwitpercentages en verschil in bloem.
En we hebben gehuild van het lachen.

Met vertraging van maar één uurtje konden we toch allemaal twee vloerbroden met hazelnoten en 3 broodjes met gedroogde tomaten, kaas en pijnboompitten meenemen. We spraken af het nog eens te herhalen in het volgende jaar.
Voor mezelf nam ik een mooie ‘mal’ mee om brood in te laten rijzen.

Mal om brood in te laten rijzen

Ook enthousiast? Hier is de site van Levine waar iedereen kan leren brood bakken.

Nu rest mij alleen te zeggen dat ik een nieuw doel behaald heb. En wel nummer 20:

Een workshop/ masterclass volgen

Dat is er weer één.

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


8 Reacties

« Naanbrood zelf maken
Snelle kipmarinade zelf maken »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.869 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}