Enchiladas met kip zelf maken
Ja. Het is weer zover. Een verschrikkelijke foto. Maar ja, ik had trek en geen zin meer om te wachten. En dan is dit nog de beste. Kun je nagaan.
Dit is een supersnel gerecht. Wel met kant en klare tortilla’s. De volgende keer maak ik ze zelf (hier staat het recept), maar ik was druk. Ik vond het echt heel erg lekker. Kaas en kip is niet de eerste combinatie waar ik aan zou denken, maar het doet het wonderwel goed. Wij aten er een witlof salade met mandarijnen bij.
Het recept (ik ben ‘snel’ vandaag, nog zo veel te doen!):
Nodig:
- 10 zachte tortilla’s
- 2 kipfilets, kipfilets, gaar en gekruid
- 200 gram geraspte kaas
- 500 milliliter kippenbouillon (eventueel van blokje)
- 200 gram creme fraiche
- 1 eetlepel gehakte jalapeno peper, uit pot (Meer of minder naar smaak)
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snij de gare kipfilets in kleine blokjes. Leg in een schaal.
- Meng de jalapeno peper en de helft van de kaas door de kipfilet.
- Verdeel twee eetlepels van het kipmengsel over een tortilla. Rol de tortilla op en leg hem met de naadkant naar beneden in een ovenschaal. Doe dit met alle tien tortilla’s.
- Smelt in een steelpannetje de boter en roer er de bloem door. Laat de bloem op zacht vuur in een paar minuten de bloem gaar worden.
- Giet dan de koude kippenbouillon er in 1 keer bij en roer goed.
- Laat de saus aan de kook komen en laat hem dan op zacht vuur even koken.
- Haal de saus van het vuur en roer er de creme fraiche erdoor.
- Giet de saus over de opgerolde tortilla’s.
- Verdeel de rest van de kaas over de tortilla’s.
- Zet de schaal in de oven en laat hem 25 minuten staan. De laatste 5 minuten de hete lucht aanzetten voor een mooie bruine korst.
- Serveer ze warm.
(Visited 10 times, 1 visits today)
Geef een reactie