• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Budget / Enchiladas met kip zelf maken

Budget Echt Eten Gevogelte Kliekjes Recepten Wat aten wij? Wereldgerechten

Enchiladas met kip zelf maken

Enchiladas met kip zelf maken

Enchiladas met kip zelf maken

Ja. Het is weer zover. Een verschrikkelijke foto. Maar ja, ik had trek en geen zin meer om te wachten. En dan is dit nog de beste. Kun je nagaan.

Dit is een supersnel gerecht. Wel met kant en klare tortilla’s. De volgende keer maak ik ze zelf (hier staat het recept), maar ik was druk. Ik vond het echt heel erg lekker. Kaas en kip is niet de eerste combinatie waar ik aan zou denken, maar het doet het wonderwel goed. Wij aten er een witlof salade met mandarijnen bij.

Het recept (ik ben ‘snel’ vandaag, nog zo veel te doen!):

Nodig:

  • 10 zachte tortilla’s
  • 2 kipfilets, kipfilets, gaar en gekruid
  •  200 gram geraspte kaas
  • 500 milliliter kippenbouillon (eventueel van blokje)
  • 200 gram creme fraiche
  • 1 eetlepel gehakte jalapeno peper, uit pot (Meer of minder naar smaak)
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem

 

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snij de gare kipfilets in kleine blokjes. Leg in een schaal.
  • Meng de jalapeno peper en de helft van de kaas door de kipfilet.
  • Verdeel twee eetlepels van het kipmengsel over een tortilla. Rol de tortilla op en leg hem met de naadkant naar beneden in een ovenschaal. Doe dit met alle tien tortilla’s.
  • Smelt in een steelpannetje de boter en roer er de bloem door. Laat de bloem op zacht vuur in een paar minuten de bloem gaar worden.
  • Giet dan de koude kippenbouillon er in 1 keer bij en roer goed.
  • Laat de saus aan de kook komen en laat hem dan op zacht vuur even koken.
  • Haal de saus van het vuur en roer er de creme fraiche erdoor.
  • Giet de saus over de opgerolde tortilla’s.
  • Verdeel de rest van de kaas over de tortilla’s.
  • Zet de schaal in de oven en laat hem 25 minuten staan. De laatste 5 minuten de hete lucht aanzetten voor een mooie bruine korst.
  • Serveer ze warm.

 

(Visited 10 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Peperkoek huisje zelf maken
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Koken met Antoinette
Pedagogisch aangelegd »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}