• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Pizzadeeg zelf maken

Brood Budget Echt Eten Hapjes en Snacks Wereldgerechten

Pizzadeeg zelf maken

Pizzadeeg zelf maken

Het is waar.
Een echte pizza wordt in een houtoven gebakken en dat levert een meer krokante korst op. Maar ja, wanneer u net als ik niet beschikt over een houtoven, dan moet het maar ‘met de riemen die we hebben’.

Dus hieronder een aantal tips met mijn ‘riemen’:

Ik leg de pizza op een stuk bakpapier. Laat de bakplaat in de oven staan zodat deze ook heel heet wordt. De pizza gaat met bakpapier en al op de hete plaat

Bij de ‘natte ingrediënten’ zoals champignons en ui bak ik de pizza aan het einde nog even op hete lucht, zo verdampt er meer vocht.

Het lijkt leuk, maar schijfjes tomaat zijn niet zo handig op de pizza omdat ze heel veel vocht afgeven. Maak er liever een salade van voor erbij. Voor de mensen die perse toch tomaten willen, neem dan zongedroogde tomaten.

Beleg de pizza niet te dik.
Dat is een bevel.

Smeer er ook niet te veel tomatensaus op. (Basisrecept tomatensaus voor pizza)
Dat is een opdracht.

Wacht met de kaas. Die doe ik na 10 minuten er pas op, anders smelt de kaas al en kan het vocht niet verdampen.

Zet de oven op zijn allerhoogste stand, hier is dat 250 graden Celsius.

De tomatensaus is soms wat donker aan de randen. Dat is niet verbrand, dat heet ‘rustiek’.

Nog steeds geen houtoven, maar een heel redelijk resultaat.

Nodig (voor 3 pizza’s):

  • 500 gram bloem
  •  300 gram water, lauw/ warm
  • 7 gram gistkorrels (1 zakje)
  • 10 gram zout
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano

Edit 4 maart 2016. Drie pizza’s is niet courant voor een gezin van vier dus zet ik de hoeveelheden voor 4 grote pizza’s hieronder:

Pizzadeeg zelf maken

Es
Dit deeg voor pizza is niet plakkerig en rolt mooi dun uit voor pizza's.
Recept afdrukken Pin recept
Gang Brood bakken
Keuken Italiaanse

Ingrediënten
  

  • 750 gram bloem
  • 15 gram zout
  • 10 gram gistkorrels 1,5 zakje
  • 450 gram water lauw/ warm
  • 750 gram bloem
  • 1 theelepel gedroogde oregano optioneel
  • 15 gram zout

Instructies
 

  • Mix alle ingrediënten door elkaar. Met je handen (plakt in het begin, maar ga gewoon stug door!), met een keukenrobot of met de deeghaken van je mixer.
  • Kneed het zeker 5 minuten tot je een bal deeg hebt.
  • Vet een kom in met wat olie en leg het deeg erin. Keer het een keer om zodat alle kanten een beetje olie hebben.
  • Dek het af met wat folie en laat een een uur rijzen. Of tot het twee keer zo groot is.
  • Verwarm de oven voor. Zo heet als hij kan.
  • Sla het deeg terug (= plat drukken), druk de grote luchtbellen eruit.
  • Verdeel het deeg in drie stukken.
  • Neem een stuk deeg en rol het uit, maar laat de randen iets dikker.
  • Beleg de pizza naar wens en bak hem in een gloeiendhete oven (Zo heet als je oven aankan.) in 10 tot 15 minuten gaar en knapperig.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

 

 

 

Ook lekker:

  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Pizzadeeg zelf maken
Es' Factory
Gepost op
2012-01-20
Gemiddelde waardering
41star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)


6 Reacties

« Tomatensaus voor pizza, zelf maken
Recept hamlappen, gekopieerd »

Reacties

  1. Es zegt

    29/04/2016 om 15:37

    Hoi Alitan,

    Ik heb een rechthoekige. Past in de oven. Ik zou er een nemen die net in de oven past. Je kunt er namelijk ook heel goed brood op bakken. Ik bak 1 pizza per keer.

  2. Alittan zegt

    28/04/2016 om 21:41

    Zin om dit te gaan maken! Ik heb alleen geen pizza bakplaat dus ga er een halen.. maar welk formaat moet ik nemen voor dit recept voor 3 personen? Maakt het wat uit?

    Ik zie ze online van 40cm doorsnede, 45, 50, 36, 38, van alles! Ik hou niet van dikke pizza’s, dus ik zou wel graag willen weten welke bij dit recept past 🙂 Thanks!

  3. Es zegt

    26/02/2016 om 19:53

    Ah! Fijn om te horen! Denk er even om dat met volkorenmeel er soms wat aangepast moet worden wat betreft water. Dat had ik namelijk ooit met het ‘no knead’ Bread.

  4. Eline zegt

    26/02/2016 om 12:09

    Ik heb onlangs dit pizza deeg gemaakt en jawel; was heerlijk! De tip van de kaas heb ik ter harte genomen en zowaar; een heerlijke knapperige pizza én lekkere kaas erop.
    Bedankt!

    (volgende keer wil ik er wat volkorenmeel doordoen)

Trackbacks

  1. Wereldrecord pizza bakken: bijna 12.000 in 12 uur - Baknieuws.nl schreef:
    14/11/2018 om 16:17

    […] binnenkort pizza op het menu? Je zult er vast geen zes per minuut bakken, maar dat maakt niet uit. Met dit recept en de tips van van Es-Factory ga jij heerlijk smullen van zelfgemaakt pizzadeeg! Met de toppings kun je lekker […]

  2. Pizzaatje maken. - I am Cooking with Love schreef:
    13/02/2016 om 00:05

    […] gebruikte ik het deeg recept van Esmee en het recept voor de saus van […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}