• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Tomatensaus voor pizza, zelf maken

Echt Eten Sauzen Wereldgerechten

Tomatensaus voor pizza, zelf maken

Tomatensaus voor pizza, zelf maken

Tomatensaus voor pizza, zelf maken

Ik geloof dat er maar weinig mensen zijn die niet van pizza houden. Ik denk dat het komt omdat iedereen kan kiezen wat er op komt te liggen. Voor de ‘picky’ mensen onder ons ‘geen enge groene dingetjes’, voor de mensen die in de jaren zeventig zijn blijven hangen met een paar schijven ananas erop, voor de culinaire durfal met de meest blauwe kaas en peren erop en voor de puristen niet meer dan een plakje prosciutto en afgetopt met een paar blaadjes rucola.

Hoe dan ook. Er is een basis. En de truc van een goede pizza zit hem in een niet te natte saus. Daar worden ze zompig van. En een hete oven, het liefst op een steen, maar een hete bakplaat gaat ook prima.
Ik heb (nog) geen steen.
Prioriteiten enzo.

Dit is de tomatensaus die ik maak. Wel ’tomaterig’, maar niet te nat. Overigens komt het woord ’tomaterig’ niet voor in de Dikke van Dalen, maar dat komt nog.
Ben er mee bezig.

Tomatensaus voor pizza, zelf maken

Dit heb ik gebruikt:

  • 4 tomaten, in grove stukken gesneden
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 tenen knoflook, in grove stukken gehakt
  • 1/2 ui, grof gehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 eetlepel gemalen zwarte peper
  • 2 gedroodge pepertjes, verkuimeld  (of een halve theelepel cayennepeper, naar smaak)
  • 1/2 eetlepel olijfolie

Zo maakte ik het:

Verwarm de olijfolie in een (niet al te grote) pan.

Fruit hierin de ui en de knoflook glazig.

Voeg de tomatenpuree toe en bak dit vijf minuten op laag vuur mee.

Doe de tomaten erbij en bak ze tot het meeste vocht verdampt is, op half hoog vuur.

Pureer nu alles met de staafmixer.

Voeg de oregano, zout en peper toe en roer goed door.

Laat de saus afkoelen voor gebruik.

 

(Visited 54 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Eetlust!
Pizzadeeg zelf maken »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}