Champignonsoep zelf maken
Dit heb ik gebruikt:
- 500 gram champignons (schoongemaakt)
- 1 medium ui (grof gehakt)
- 500ml bouillon (zelf gemaakt is het lekkerste, maar een blokje groenten of kippen bouillon kan ook prima.)
- 200 gram creme fraiche
- 25 gram bloem
- 25 gram boter
- Peper en zout, naar smaak
- 1/ theelepel nootmuskaat
Zo maak ik het:
- Verwarm de boter in een grote pan
- Fruit hierin de ui tot hij glazig is
- Voeg de bloem toe en bak dit een paar minuten mee
- Doe de champignons erbij en bak ze even mee
- Giet de bouillon erbij (of 500 milliliter water met 1 bouillonblokje)
- Breng alles aan de kook en leg het deksel op de pan. Laat dit, op zacht vuur, een half uurtje staan
- Haal het deksel van de pan en doe de creme fraiche erbij
- Pureer nu alles met een staafmixer tot het een mooie gebonden soep is
- Breng op smaak met peper en nootmuskaat
Geef een reactie