• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Brood / Recept voor hamburgerbroodjes, nummer twee

Brood Echt Eten Rundvlees

Recept voor hamburgerbroodjes, nummer twee

 

Recept voor hamburgerbroodjes. (Voor 16 stuks. Dat is misschien wel wat veel, dus naar gelang het recept halveren. Maar ze vriezen ook goed in. Handig voor een volgende keer.)

Nu hebben wij helemaal geen standaard dagen voor standaard eten. Ik ‘doe altijd maar wat’. En toch, wanneer ik mijn camera uitlees zie ik dat op de foto’s van vrijdag vaak  pizza of hamburger staat.
Duidelijk een snackdag.

Deze keer heb ik de hamburgerbroodjes eens niet met sesamzaad bestrooid. Want die vallen er altijd af, net zoals bij de MacDonalds, werd mij verteld. Dat wilden ze dus niet. Ik had nog wat gemalen pompoenpitten en zonnebloempitten over van de crackers die ik die ochtend had gebakken.

Deze hamburger is belegd met sla en kiemen (uit mijn Odin pakket), rundvleesburger, kaas en bacon. Een echte burger volgens ‘hun’. U begrijpt dat mijn weekend fantastisch was en dat alle was en afwas werd weggewerkt.
Of zoiets.

Er staat hier al een recept voor hamburgerbroodjes. Dus dit is nummer twee. Het is veel deeg. Heel veel deeg, maar geloof me: Maak van de rest één of twee broden en gebruik die als sandwichbrood.

 

Hamburgerbroodjes, nummer 2

Recept voor hamburgerbroodjes, nummer twee

Dit heb ik gebruikt:

  • 800 gram bloem
  • 425 gram melk (Let op! In gram!)
  • 9 gram gist (korrels)
  • 75 gram suiker
  • 85 gram olijfolie
  • 14 gram zout
  • 1 ei

Zo maakte ik het:

Meng alle ingrediënten door elkaar en maak er een deeg van.

Kneed het deeg, op de hand of in een machine, 5 minuten. Het deeg is iets plakkerig.

Vorm er een bal van.

Vet een kom in met wat olijfolie en leg het deeg er in. Keer het éénmaal om zodat alle kanten bedekt zijn met olie.

Dek de kom af met plasticfolie of een vochtige theedoek.

Laat het deeg op kamertemperatuur rijzen tot het verdubbeld is in volume.

Haal het gerezen deeg uit de kom en druk het plat.

Neem per hamburgerbroodjes 85 gram deeg en maak er een bolletje van. Laat de bolletjes 5 minuten rusten.

Vet de kom weer iets in met olijfolie en leg de rest van het deeg terug in de kom. Dek het af met folie of een vochtige theedoek. Zet het deeg in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Druk na 5 minuten de bolletjes iets plat, dek af met ingevette folie of een theedoek bestoven met wat bloem en laat ze 25 minuten rijzen.

Bestrijk de bolletje met wat melk en strooi er eventueel wat maanzaad, sesamzaad en/ of gemalen pitten over.

Bak de bolletjes gaar in 20 minuten.

*Lees hieronder verder over de rest van het deeg.

Op de eerste plaats:

Je kunt ook het deeg een paar dagen van te voren maken. Het deeg blijft 4 dagen goed in de koelkast. Maak dan het deeg en zet het direct in de koelkast. Het deeg dus niet laten rijzen de eerste keer.

Eenmaal uit de koelkast:

Maak er de gewenste vorm van en laat het zeker 2,5 uur rijzen voordat het in de oven gebakken wordt.
Voor bolletjes geldt dezelfde baktijd (20 minuten) voor iets groter brood (dit brood is lekker zacht en leent zich voor sandwiches en tosti’s) geldt een baktijd tussen de 25 en 45 minuten, afhankelijk hoe groot het brood is. Het brood is gaar wanneer het ‘hol’ klinkt wanneer je op de onderkant klopt.

Uit:

Artisan Bread Every Day :: Peter Reinhart

Ook lekker:

  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept voor hamburgerbroodjes, nummer twee
Gepost op
2012-02-28


6 Reacties

« Pakket weggeven
Foodswap »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}