• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Es vertelt, bespreekt en neemt waar / 52 doelen / Uitdaging

52 doelen

Uitdaging

Bagels

Uitdaging.

Mensen zullen gedacht hebben dat ik manisch was geworden.
Helemaal gek.
Dwaas, geestesziek, geschift, gestoord, getikt, halfgaar, knots, krankjorum, krankzinnig, lijp, maf, malende, mesjogge, mesjokke, niet goed snik, van de gekke, waanzinnig of zot.

Al weken vlogen er wel heel veel brood en broodjes door mijn Twitter tijdlijn. Bagels, tortilla’s, wilde rijst uienbrood, brood met hazelnoten, breadsticks en andere broden. En natuurlijk eten wij hier brood.
Duh.
Eigen gebakken brood.
Omdat dat vele malen lekkerder is dan fabrieksbrood en omdat ik precies weet wat erin zit. Maar niet zoveel brood.

Enfin.

Al die extra broden aten we niet zelf. Een aantal heb ik weggeven ‘foor testie’ (= voor test, maar wij houden wel van idiote accenten en roepen dit thuis als er iets getest moet worden) en de rest ging de vriezer in. Want ik was op een missie. Een hele grote uitdaging voor mezelf waar ik heel veel zin in had.
Op 27 april mocht ik de hapjes verzorgen voor negentig (90!) mensen.

Begin maart had ik een afspraak met de aanstaande bruid en de ceremoniemeester. Hele leuke, lieve en warme mensen. Ik voelde me erg welkom en dat gaf voor mij de doorslag om er voor te gaan. Want laat ik eerlijk zijn: Negentig mensen is best heel veel. En ik ben niet een uitgesproken ‘hapjes mens’ en heb niet een uitgesproken, verfijnde keuken.

En zo begon ik aan mijn uitdaging. Bedenken wat ik wilde maken, hoe ik dat ging doen en hoe ik al dat eten naar Amsterdam zou kunnen krijgen. Verder wilde ik natuurlijk geen standaard hapjes maken en zeker geen ‘kant en klaar’. Het enige dat ik van het aanstaande bruidspaar te horen kreeg was een lijst met hun voorkeuren en de uitspraak: “Liever iets duurder dan merkbaar goedkoop”.
De rest mocht ik naar eigen wens en keuze invullen.

En zo begon ik aan mijn bakmissie. Bijna honderd mini bagels en wat andere grote broden. En twee soorten tortilla’s in de smaken ‘Ras el Hanout’ en ‘Tomaat’. Allemaal in mijn gewone ‘huis oven’ maar wel op mijn nieuw aangeschafte ovensteen, waar broden echt veel lekkerder op bakken.

Ik begaf me naar de Sligro om daar mijn meel te kopen in zakken van tien kilo. Hazelnoten per kilo, zwart zout en Himalaya zout voor op de bagels en in de gezouten roomboter, 5 kilo tomaten en heel veel olijven.

Uiteindelijk was het dan zover. Een beetje zenuwachtig maar met veel zin vertrokken we naar Amsterdam, locatie Betty Asfalt Complex. Mijn broer ging mee, horeca man in hart en nieren, om een handje (wel twee!) te helpen. (Daan, bedankt! Luv Ya! *smak*)

Eenmaal bezig gingen de zenuwen er wel vanaf. Het leek er echt op dat het genoeg was. (Ondertussen hielp ik de zus van de bruid nog even in haar nieuwe schoenen)
Uiteindelijk stond er dit op tafel:

  • bagels met geitenkaas, walnoten en honing
  • bagels met tapenade en chorizo
  • bagels met zalm, kruidenkaas en bieslook
  • hazelnotenbrood met geitenkaas
  • breadstick met kaas en breadsticks met chorizo
  • gazpacho met een spiesje van drie kleuren paprika
  • wilde rijst met uienbrood met gezouten roomboter (Himalaya zout)
  • opgerolde wraps met komkommer en tapenade
  • opgerolde wraps met gorgonzola en sla
  • spiesjes met komkommer en vurige augurken (ook voor bij de gazpacho)
  • rijk gevuld brood met cheddar/ Goudse kaas en chorizo

En nu? Nu ben ik aan het bijkomen. Ik heb iets dat ik dat ik in de eerste instantie niet kon thuis brengen: Spierpijn in mijn handen! Gisteren heeft de bruid (nu getrouwde vrouw) me nog gebeld om me te bedanken. Ze vonden het heerlijk en ze hebben alles opgegeten. En dat vond ik echt leuk om te horen, maar zoals ik al zei: “Heel lieve en warme mensen”.

Hier nog een overzicht van de tafel:

Hapjes

Mijn excuses voor de slechte foto, maar ik kwam daar niet om te fotograferen he? En wat ik nog even wil zeggen: Hierbij heb ik nog een doel behaald voor mijn 52 doelen:

Nummer acht; Een schaal vol amuses maken. Nu had ik geen schaal voor negentig personen, maar de tafel telt ook toch?

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


13 Reacties

« Wat aten wij?
Pumbaa en de Pubers »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}