• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Es vertelt, bespreekt en neemt waar / KookBoeken / 100 x Hollands

KookBoeken

100 x Hollands

100 x Hollands

100 x Hollands

In oktober 2011 verscheen er een Twitter account dat @100xHollands heette. De vraag was of zoveel mogelijk mensen elke dag wilden twitteren wat er ’s avonds werd gegeten.
Wat een leuk initiatief vond ik dat.
Ik was zelf reuze nieuwsgierig. (Eerlijk is eerlijk)
De ‘Follow knop’ was dan ook snel aangeklikt.

Het was heel leuk om te zien wat mensen allemaal aten. Van heel gewone stamppot tot de meest culinaire hoogstandjes. Soms ook wel frustrerend wanneer je net je eten klaar hebt om dan op Twitter iets te zien waarvan je denkt: “Oh, daar had ik ook wel zin in gehad!”.
Enfin.
Zo blijft het altijd maar net.

Eke Mariën, de man achter @100xHollands, is kok en ondernemer.
Hij stond aan de wieg van moleculair kookduo ‘Cook and Chemist’ en Boerenjongens Eetwinkel. Hij schrijft kookboeken en recepturen (onder andere voor Delicious Magazine) en ontwikkeld culinaire concepten en producten. Eke verzamelde op deze manier, heel nieuwerwets via Social Media, ruim 4000 gerechten. En van deze gerechten heeft hij een top 100 samengesteld.

Ik mocht een aantal recepten voor Eke testen. En dat heb ik gedaan. Ik maakte:

  • Kip kerrie
  • Zuurkool stamppot met appelstroop
  • Shoarma
  • Knoflooksaus
  • Pittige tomatensaus

En wat heb ik er een lol in gehad. Iedereen die hier regelmatig leest weet natuurlijk dat ik me maar moeilijk aan een recept kan houden. Mijn grote collectie kookboeken is niet om uit te koken, maar puur voor inspiratie. Beetje kijken, beetje lezen en dan het boek wegleggen en zelf de keuken in.
verder weet iedereen dat ik geen kok ben, maar gewoon een moeder met een grote liefde voor koken, gezond en lekker eten. En dat is precies waar 100 x Hollands het goed in doet. Leuke gerechten, gangbare ingrediënten en goed te volgen recepten. Gewoon lekker eten zoals wij in Nederland graag doen.

Het is precies wat Eke zegt: “Een vrolijk boek.”


100 x Hollands Eke Mariën

Last but not least. Het paste ook nog eens in mijn 52 doelen. Nummer 26: “Eén keer een recept uit een kookboek volgen zonder ook maar één ding er aan te veranderen.” En dat heb ik gedaan. Vijf keer maar liefst.

Ook lekker:

  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


3 Reacties

« Foodswap nummer twee
Couscous met hazelnoten en geroosterde paprika recept »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}