• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Pittige pasta met champignons

Echt Eten Pasta en andere deegwaren Recepten

Pittige pasta met champignons

Pittige pasta met champignons

Pittige pasta met champignons

Vegetarisch.
Dat woord valt gewoon niet goed hier. Dus voor de lieve vrede hier in huis zeg ik niets en rommel er een klein beetje (lekker) vlees door. Niemand die zeurt en ik mijn zin. En dat betekend: Minder vlees.

En met deze tactiek zijn champignons en andere paddenstoelen de beste partners in crime. Ze geven bite aan mijn gerechten en nemen de smaken goed op. Mijn truc is om de champignons niet te snijden maar in stukjes te scheuren.
Scheelt ook afwas.

 

Pittige pasta met champignons

Aantal Personen: 4

Dit heb ik gebruikt:

  • 400 gram spaghetti
  • 500 gram champignons
  • 250 gram mozzarella, in stukjes gescheurd
  • 100 milliliter creme fraiche
  • 100 gram gerookt spek, in kleine blokjes gesneden
  • 1 peper, ontdaan van zaden en fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 1 bos platte peterselie, fijngesneden (ja, ook de stelen) (Niet te vinden? Neem dan een 1/2 bosje krulpeterselie)
  • scheut olijfolie
  • snuf peper en zout, naar smaak
  • Stukje Parmazaanse kaas om mee te garneren

Zo maakte ik het:

Kook de pasta gaar in 8 minuten, in flink gezouten water. Ik meet vanaf het moment dat de pasta in de pan gaat, hierdoor blijft hij altijd al dente.

Ondertussen:

Verhit de olijfolie in een grote pan en bak daar eerst het spek in uit.

Voeg de de peper, knoflook, peterselie toe wanneer het spek knapperig en bruin is.

Giet de pasta af en bewaar een kop van het kookvocht.

Bak de champignons mee met de spek, knoflook, peper en peterselie.(Hou wat van de peterselie achter om mee te garneren)

Doe de pasta in de pan met spek etc. Doe er gelijk de mozzarella en creme fraiche bij en een flinke scheut van het kookvocht.

Roer nu op hoog vuur tot er een soort van kaassaus om de spaghetti is gevormd. Doe er eventueel nog een scheut van het achtergehouden pastawater bij wanneer de saus te dik is.

Schep het warm op, garneer met Parmazaanse kaas en eventueel nog wat peterselie.

Note: Neem niet de pakjes voorgesneden spek uit de supermarkt. Die zitten vol met water. In de supermarkt liggen ook pakjes spek in een stukje. Die zijn altijd nog beter dan die vieze reepjes….

Ook lekker:

  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Pittige pasta met champignons
Gepost op
2012-08-17
Gemiddelde waardering
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)


2 Reacties

« Gezegend
Foodfair Amsterdam »

Reacties

  1. Es zegt

    27/10/2016 om 11:33

    Hallo Joost,

    Dan voor je reactie en compliment. En inderdaad, zonder spekjes is hij ook heel prima!

  2. Joost zegt

    26/10/2016 om 19:29

    Ziet er lekker uit. Waarschijnlijk is het ook helemaal zonder de spek ook nog lekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 Ā· Divine Theme on Genesis Framework Ā· WordPress Ā· Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}