• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Es vertelt, bespreekt en neemt waar / Foodswap / Halloween Foodswap

Foodswap Recepten

Halloween Foodswap

Halloween Foodswap

Halloween Foodswap

De zomervakantie is weer voorbij.
Geen bar slechte zomer, maar ook geen heel zonnige. Wij hebben nog een week Breskens bezocht en kregen als dank een heerlijke week vol zon! Alleen jammer dat ik een zonneallergie ontwikkelde en de week erna uitgebreid kon schudden met de fles met cortison.
Maar dat terzijde.

Ik zit me al weken te verkneukelen.
Wij vieren het hier niet, maar zoals Wendy zegt:”Een reden om je te verkleden is altijd een leuke reden!” Het is ook een slinger die je zelf kan ophangen. Daarbij draait het Halloween feest om geliefden die overleden zijn, het vieren van de binnengehaalde oogst en om eten en snoep.

Daar moet een Halloween Foodswap van komen, niet waar?

Kleine anekdote: Ik heb al van kind af aan een voorliefde voor Halloween. Jaren geleden ging ik helemaal los op het avondeten en maakte een Halloween diner voor de kinderen. Zwarte spaghetti met groene ketchup en ‘bloedsoep met spinnenballetjes’. Ik was zo blij als een kind en stuiterde door mijn keuken, zo leuk vond ik het.
Jammer genoeg keken de kinderen met ogen als schoteltjes naar mijn gerechten, schoven hun bordje aan de kant en zeiden echt geen trek te hebben….

Voor ‘nieuwe mensen’: Lees alsjeblieft goed de regels door, deze staan onder de opdrachten.

Hier zijn de opdrachten (Ik besef dat het een intensieve swap is, maar je hebt acht (8) weken de tijd. Daarbij is de Foodswap om jezelf uit te dagen, na te denken en origineel uit de bus te komen. Het moet een feest zijn om de doos uit te pakken!)

  • Maak koekje(s)/ cupcake(s) of een taartje in het Halloween thema. Je kunt dan denken aan vingers en tenen, spookjes en pompoenen, mummies en grafstenen of wat voor anders ‘engs’ erin je opkomt.
  • Stel een ‘Trick or Treat’ zakje samen. Dit zijn de zakjes die uitgedeeld worden aan de kinderen die langs de deuren gaan. Je kan dit zelf gebakken/ geknutseld hebben, maar gekocht is ook een prima en leuk initiatief. Hier is een leuk voorbeeld van een doodskist met een brownie. En hier een heleboel, ter inspiratie. Bij dit soort dingen krijg ik altijd ernstige prestatiedrang, ik wil en moet dan de leukste traktatie hebben. Zelfs na het knutselen van 32 peperkoekhuisjes waarbij al mijn huisdieren aan de tafel en vloer plakten van de suiker neemt die drang niet af….
  • Pompoen. Deze kan niet ontbreken bij Halloween. Ik laat het hier vrij. Je kunt iets bakken/maken met pompoen (bijvoorbeeld pompoenbrood), een pompoen uitkerven (Echt Halloween, inspiratie hier), een pompoen wecken of een pompoen bijsluiten met kruiden en recept. Maak er iets leuks van.
    Leef je uit.
  • Maak of koop een Halloween decoratie. Een leuk spookschip bijvoorbeeld (grapje, alhoewel…), andere knutseldingen of een leuke deurhanger.
  • Na een avond vol griezelige dingen kun je wel een borrel gebruiken. En zoals het volgens de Foodswap hoort: Die maken we zelf. (Voorbeelden hier, en hier.) En om in het thema te blijven plak je een leuk, passend label erop. Hier nog wat voorbeelden, maar wanneer je een beetje handig bent op de computer kun je ze zelf ook maken.
  • “Heksen Recept”. Zoek (of gebruik een eigen) recept waarmee je een eng, hartig hapje kunt maken. Sluit, met uitzondering van verse producten die erg bederfelijk zijn, zoveel mogelijk ingrediĂ«nten bij die in het recept voorkomen. Een soort DIY pakketje voor je swaptoffer. Bijvoorbeeld deze Mummy Hotdogs. Je kunt het filodeeg en een blik knakworsten opsturen met het recept. Of deze kaasvingers, vacuĂŒm verpakte kaas, een paprika en smeerkaas kunnen prima opgestuurd worden wanneer ze binnen een dag arriveren.
  • Last but not least: Maak iets waar je zelf dol op bent en giet het in een Halloween Jasje. Dus wanneer je graag iets bakt (Goh..) dan bak je iets, maar ben je een echte thee sommelier dan maak je iets met thee. En maak je graag taarten? Dan maak je een taartje. (Wel goed verpakken!)

 

Inschrijven kan tot en met 23 september 2012
Pakket versturen: 26 oktober 2012

 

Uitleg en regels (Goed lezen aub) (Om te voorkomen dat er onduidelijkheid is over het ‘hoe en wat’ van deze foodswap):

  • Het is de bedoeling dat je een compleet pakket maakt met alle onderdelen van het thema (1 tot en met 7)
  • Begin op tijd met het samenstellen van je pakket. Je ‘Swaptoffer’ maak ik aan je bekend vlak voor de verzenddatum. Je pakket zal dan wel zo’n beetje verzendklaar staan. Dit is om te voorkomen dat mensen afhaken en er Swappers zijn die wel iets opsturen, maar niets ontvangen.
  • Iedereen mag meedoen. Zolang je maar van koken/ bakken/ eten/ recepten houdt en je een pakket opstuurd. Voor bloggers is het extra leuk omdat je weer iets nieuws hebt om over te bloggen, maar ook mensen zonder blog zijn van harte welkom.
  • Inschrijven doe je door mij een mail te sturen of via het contactformulier. Vermeld je naam, achternaam, adres, emailadres en eventueel je Twitternaam en/ of weblog.
  • Schrijf je niet in wanneer je geen tijd hebt of niet aan de voorwaarden kan voldoen
  • De mensen worden aan elkaar toegewezen via een carrousel systeem, dus je stuurt je pakket naar iemand en diegene stuurt weer naar iemand anders. (Hiermee kun je er vrolijk op los Twitteren of bloggen, want niemand weet naar wie het gaat.)
  • Een pakket versturen kost Euro 6,75 en daarbovenop komen de kosten van je ingrediĂ«nten, besef dit goed!
  • Verpak je spullen goed. Eventuele vloeistoffen kun je in een extra diepvrieszakje doen, mocht het gaan lekken
  • De bedoeling van de Foodswap is dat je een pakket samenstelt waarvan de ontvanger blij wordt en zelf inspiratie uit kunt halen.
  • Het is geen wedstrijd waar iemand ‘de beste’ kan zijn. Het gaat echt alleen om een leuk pakket te maken en te krijgen.
  • Schrijf op je pakket dat de postbode het onder geen beding terug mee mag nemen, maar aflevert bij de buren. Dit om te voorkomen dat je spullen staan te bederven op het postkantoor.
  • Ieder pakket dat je verstuurd krijgt een Track and Trace nummer, controleer daar je pakket. Ik heb al heel wat verstuurd en er is nog nooit iets zoekgeraakt.
  • Verpak je pakket goed. Plak het goed dicht met tape.
  • Schrijf (ergens) op de doos je postcode met huisnummer als afzender.
  • Het leukst is wanneer de ontvanger pas weet van wie het pakket afkomstig is wanneer het uitgepakt wordt. (Uitzonderingen daargelaten) Zo wordt het nog spannender en kun je met gerust hart Tweeten met de hashtag (#foodswapNL), Bloggen of FB-en over de dingen die je aan het maken bent en je producten.
  • De datum waarop het verstuurd wordt: Het is natuurlijk erg leuk om iedereen op dezelfde datum te laten versturen zodat iedereen op dezelfde dag zijn pakket ontvangt. Dit is niet altijd mogelijk, maar laten we daar wel naar streven.
  • Mocht je onverhoopt niet meer mee kunnen doen, laat me dat dan direct weten door middel van een mail of via het contactformulier.
  • De Foodswap is ook te volgen via het Twitter account @FoodswapNL
  • De Foodswap is leuk! (Belangrijkste regel)

Ook lekker:

  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Foodfair Amsterdam
Recept voor Amerikaanse Pulled Pork »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder


Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}