Jamie Oliver, 30 minuten
Ik ben fan.
Fan van Jamie Oliver.
Ik kan het ook niet helpen. Dat slissende bekkie, die grote kolenschoppen (die limoenen fijnknijpen alsof zijn leven ervan afhangt) en zijn ADHD gedrag in de keuken maken hem wild, woest aantrekkelijk.
Oh. Nee.
Het is toch echt zijn keuken. Eerlijk, puur en in dit boek: Snel.
Nu is het mij nog nooit gelukt om één van deze recepten binnen 30 minuten te maken, maar dat heeft meer met mij te maken dan met de recepten. Ik voel namelijk geen enkele behoefte om zo snel te koken. Ik sta graag in de keuken.
Jamie Oliver, 30 minuten. Wat heb ik zoal gekookt uit dit boek?
- Favoriet: Bloemkool met pasta. Ik vind het een leuk recept en erg lekker. Ook makkelijk te maken wanneer er meer mensen komen eten.
- Limoncello achtige trifle. Een heerlijk fris dessert met limoncello. Drank. Ha!
- Groene curry, krokante kip met rijstnoedels. Ook lekker, toch maar één keer gemaakt. Tijd, altijd te weinig.
- Super Jerk Kip. Werd niet goed ontvangen door de kinderen hier…
- Kipspiesjes met zalige satésaus. Zalig wil ik niet zeggen, maar wel een handig recept dat zeker niet slecht smaakt.
- Vlugge Portugese taartjes. Regelmatig heb ik ze gemaakt. Ze verdwenen steevast uit het bakblik voordat ze goed en wel waren afgekoeld.
- Broodje biefstuk, krokante nieuweaardappeltjes, gegratineerde paddenstoelen met bietensalade. Alleen de bietensalade was geen succes hier, maar dat had ik van te voren al bedacht. Persoonlijk vond ik het broodje plus de aardappelen wel erg veel.
Er zijn nog recepten die ik ook graag nog eens wil proberen. Overgrote deel daarvan is vis.
Juist.
Dat wordt nog ingewikkeld.
Al met al is het één van mijn favoriete kookboeken waar ik best veel uit gekookt heb. Op mijn eigen(wijze) manier, maar toch.
Geef een antwoord