• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Brood / Poori recept

Brood Echt Eten Hapjes en Snacks Recepten Wereldgerechten

Poori recept

Poori recept

Poori recept

Eens in het jaar is er in het centrum een boekenmarkt. Oude afgedankte boeken die verkocht worden voor een goed doel. En, zo ben ik, sponsor ik graag goede doelen. Ik offer me met liefde op om dan een paar kookboeken te kopen. Iemand moet het doen.

Al gelijk viel mijn oog op een fel oranje gekleurd boek van Madhur Jaffrey, Easy Curry. Nu is het hier thuis nogal ingewikkeld met curry. Sereh vinden ze naar parfum smaken, kokos is ‘niet lekker’ (Ik heb dit eigenhandig gecensureerd voor u) en gember smaakt naar zeepsop.

U ziet: Het is complex. En toch kocht ik het boek. Voor het goede doel.

En toen vond ik in dat boek een heel leuk recept voor gefrituurd brood: Poori.
U snapt, dat is precies iets voor mij.

Nu wil ik wel net doen alsof ik klakkeloos het recept heb gevolgd en dat het daarmee allemaal klaar was. Ik heb het geprobeerd, maar vond dat er echt nog wel iets aan veranderd kon worden…

Een schepje garam massala kerrie. Het maakt echt verschil. Poori met een smaakje.

Wij eten ze graag bij Pulled Pork, maar natuurlijk zijn ze heerlijk bij een curry.

 

Poori recept

Es
Poori is een gefrituurd brood uit India. Heerlijk bij een curry, maar ook bij bijvoorbeeld soep of pulled pork.
No ratings yet
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 minuut min
Totale tijd 16 minuten min
Gang Brood bakken
Keuken Indiase
Porties 10 poori

Ingrediënten
  

  • 130 gram gezeefd volkorenmeel doe de vezels terug in het pak, of strooi ze over je brooddeeg voor je je brood in de oven schuift)
  • 130 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel garam massala of een ander kerriemengsel
  • 250 gram melk of eventueel water
  • 1 eetlepel oijfolie
  • zonnebloemolie om in te frituren

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten in een kom en kneed er een bal van. Voeg eventueel iets meer vocht toe wanneer het te droog is en iets meer bloem wanneer het te nat is. Het deeg mag iets plakkerig zijn, maar niet kleven aan je vingers.
  • Leg de bal deeg op een bord dat met olie ingewreven is en dek het af met een stukje folie.
  • Zet een brede pan op het vuur en vul deze met olie, minstens 2,5 centimeter diep.
  • Verwarm de olie.
  • Verdeel het deeg in 10 balletjes.
  • Rol ieder stukje deeg uit, ongeveer 10 tot 12 centimeter doorsnee
  • Leg één deegschijf in de olie, hij moet bijna direct boven komen drijven. Gebeurd dit niet, dan is de olie nog niet heet genoeg.
  • Hou met een schuimspaan de deegschijf onder in de olie
  • Zodra hij helemaal is opgezwollen keer je hem snel om en laat hem 2 seconden in de olie bakken.
  • Haal je broodje uit de olie.
  • Ga zo door tot ze allemaal gebakken zijn.
  • Poori’s eet je het liefst gelijk, maar je kunt ze bewaren in aluminiumfolie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

(Visited 66 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Peperkoek huisje zelf maken
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Wat werd er gegeten?
Jamie Oliver, 30 minuten »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}