• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept voor Amerikaanse Pulled Pork

Echt Eten Feestelijk Recepten Varkensvlees Wereldgerechten

Recept voor Amerikaanse Pulled Pork

1k
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Recept voor Amerikaanse Pulled Pork

Een beetje vreemde naam voor een Nederlands foodblog: Pulled Pork. Het betekend letterlijk: Getrokken varken. Nu bereid ik nooit een heel varken, al zou ik het willen. Beter gezegd is het ‘Draadjesvlees van varken’. Mwah. Het gaat er allemaal niet aantrekkelijker van klinken… Enfin. Lekker is het wel, anders zou ik het niet maken. Een paar opmerkingen:

  • Begin ‘s morgens of de dag ervoor. Het duurt ongeveer 5 tot 6 uren voordat het vlees echt uit elkaar valt. Het is vooral wachttijd om Pulled Pork te maken. Eenmaal in de slowcooker of (braad)pan heb je er (bijna) geen omkijken naar.
  • Je hebt ‘Procureur’ nodig voor dit recept. In de supermarkt is dit niet te vinden. Bestel het online of vraag de slager naar dit stuk varkensvlees van de nek/ schouder (zonder bot).
  • Ik serveer het het liefst op een broodje, maar niemand heeft gezegd dat er geen aardappelpuree of gekookte aardappelen bij geserveerd mogen worden.
  • Er zijn talloze recepten voor Pulled Pork. Ik maak het in de oven of in de slowcooker en soms rook ik het van te voren. Alle variaties zijn lekker.

Pulled Pork Ok, het recept:

Pulled Pork

Dit heb ik gebruikt:

  • 1 Procureur van ongeveer 1 kilo
  • 150 milliliter kippenbouillon of water met een blokje kippenbouillon
  • 75 milliliter wijnazijn
  • 2 theelepels (gerookte) paprikapoeder
  • 2 uien, in grove stukken gesneden
  • 4 tenen knoflook, grof gehakt
  • 200 milliliter barbecue saus of chillisaus
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel cayennepeper, meer of minder naar smaak
  • 2 theelepels zout, meer of minder naar smaak

Zo maakte ik het:

Dit recept is voor de slowcooker, geen slowcooker? Neem een pan met deksel die in de oven kan en zet deze in een oven van 90 tot 110 graden Celsius. (de temperatuur ligt een beetje aan de oven. Kijk even of het warm genoeg is en stel zonodig bij) Dat gaat ook prima.

  • Doe de olijfolie in de slowcooker of pan.
  • Doe de rest van de ingrediĆ«nten erbij.
  • Zet de slowcooker aan op ‘hoog’ of zet de pan in de oven.
  • Ga zitten en je puber of huisdieren vervelen.
  • Kijk na 2 uren eens in de pan, mocht er iets te veel vocht verdampt zijn dan iets water toevoegen.
  • Herhaal bovenstaande regels na 2 uren. En na die 2 uren ook weer.
  • Na 5 tot 6 uren is het vlees zo zacht dat het makkelijk met 2 vorken uit elkaar te trekken is. Doe dit in de pan, of eventueel in een andere schaal.
  • Leg het vlees terug in de slowcooker of pan en meng het met het overgebleven vocht.
  • Serveer op een broodje met een koolsalade.

Note: Pulled Pork is ook erg lekker op Pooris. Heerlijke gefrituurde broodjes!

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Zeeduivel met koude mosterdsaus
    Zeeduivel met koude mosterdsaus
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Chocolade broodjes met Ben en Jerry's ijs
    Chocolade broodjes met Ben en Jerry's ijs
  • Kookboek My Asian Kitchen
    Kookboek My Asian Kitchen
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui
  • Recept heek in zwarte bonensaus
    Recept heek in zwarte bonensaus
  • Milde gele curry met kabeljauw recept
    Milde gele curry met kabeljauw recept

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept voor Amerikaanse Pulled Pork
Gepost op
2012-09-11
Gemiddelde waardering
31star1star1stargraygray Based on 19 Review(s)
1k
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


16 Reacties

« Halloween Foodswap
Sperziebonen, recept »

Reacties

  1. Es zegt

    22/02/2018 om 11:13

    Hoi Jolanda,
    Dank voor je reactie. Wat leuk dat je allerlei recepten uitprobeert!
    Ik roer (een gedeelte) van de jus er gewoon weer door. Ligt er aan hoeveel erover is. Maar zonder is ook prima, dat is ook afhankelijk van je eigen smaak.

  2. Jolanda zegt

    19/02/2018 om 22:28

    Ben verschillende puled pork recepten aan het uitproberen met verschillende soorten varkensvlees. Heb dit recept net gemaakt van hamlappen. Smaakt heerlijk. Alleen heb ik echt een pan vol jus. Doe ik het daar weer in terug als ik het uit elkaar getrokken heb? Lijkt me zelf een beetje te nat. Of kook ik dit nog droog zonder deksel? Nu maar alle lekkers eruit gevist met de schuimspaan en door de pulled pork gemengd en de jus weggedaan, maar weet t eigenlijk niet zo goed.
    jolanda

  3. Es zegt

    27/11/2016 om 16:21

    Dankjewel Bianca! Leuk om te horen dat het geslaagd was! ā˜ŗļø

  4. Bianca zegt

    27/11/2016 om 14:46

    Gisteren voor 5 personen gemaakt met schouderkarbonade : heel erg geslaagd en volop complimenten van onze gasten. Aanrader!!

  5. Es zegt

    10/10/2016 om 12:09

    Wat leuk om te horen Erwin! Altijd fijn als je gasten lekker hebben gegeten. šŸ™‚

  6. Erwin Olde zegt

    10/10/2016 om 09:08

    Ik heb in totaal 4 kg gemaakt en het was binnen no time op.

    Heerlijk gerecht en iedereen heeft genoten. Echt een aanrader ook voor een verjaardag

  7. Es zegt

    10/10/2016 om 07:55

    Hoi Erwin,

    Wat leuk om te horen! Ik ben benieuwd of het meegevallen is? En dat jullie natuurlijk heerlijk hebben gegeten! En dank voor je reactie, altijd leuk om iets te horen van je lezers!

    Groeten,

    Es

  8. Erwin zegt

    08/10/2016 om 15:21

    Vandaag ga ik het voor het eerst maken. 2 keer 2 kg voor een verjaardag. Best spannend allemaal.

    En dat zegt een “echte” amateur kok. Maar dit recept klinkt perfect.

    Toi toi toi

  9. Es zegt

    17/07/2016 om 11:52

    Dankjewel Yvonne! Het recept heb ik jaren geleden al gepost en is vaak gemaakt. Met goede resultaten.
    Veel plezier ermee en dank voor je reactie!

  10. Yvonne zegt

    17/07/2016 om 11:48

    Hallo Es, Was op zoek naar een recept voor pulled pork en dit van jou spreekt me het meest aan. Gelukkig heeft onze nettorama wƩl regelmatig procureur, waar ik heel blij mee ben, want dat is toch (bijna) het lekkerste stukje vlees van het varken! Ga het komende week zeker klaar maken. Bedankt!

  11. Es zegt

    04/04/2016 om 10:40

    Hoi Patrick,
    Ja. Alles in de pan en stoven. Wanneer het gaar is trek je met 2 vorken het vlees in draadjes dat dan in de saus komt te liggen.
    Veel plezier ermee!

  12. Patrick zegt

    04/04/2016 om 10:38

    Hallo, is het de bedoeling dat je alle ingrediƫnten in de pan stopt en vervolgens de oven in? Dus inclusief de saus etc.?

  13. Es zegt

    27/03/2016 om 11:52

    Hoi Ilse,
    Dat kan prima hoor! Of gewoon op het fornuis op zo’n vlamverdeler.
    Veel plezier ermee!

  14. Ilse zegt

    27/03/2016 om 11:12

    Dit recept klinkt erg lekker! Kun je in plaats van een pan in de oven ook een diepe braadslede gebruiken en deze afdekken met alluminiumfolie oid? Ik weet namelijk niet of mijn pannen in de oven kunnen.

    Alvast hartelijk bedankt!

Trackbacks

  1. Pulled pork maken en het 'wat nu' gevoel | Simone's Kitchen schreef:
    18/05/2017 om 18:00

    […] recept is van Esmee en het origineel kun je hier vinden of gewoon hieronder want echt veel heb ik niet veranderd (lees: niks) want het is gewoon […]

  2. Recept voor Pulled Pork uit de Slowcooker - I am Cooking with Love schreef:
    27/01/2016 om 22:13

    […] voor pulled pork en de een leek me nog lekkerder dan de ander. Als een van de eersten zag ik het recept van Esmee van Es’ Factory. Nu heb ik al aardig wat van haar blog gemaakt en ben eerlijk gezegd […]

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    426 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    317 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    143 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 Ā· Divine Theme on Genesis Framework Ā· WordPress Ā· Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.