• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept voor Amerikaanse Pulled Pork

Echt Eten Feestelijk Recepten Varkensvlees Wereldgerechten

Recept voor Amerikaanse Pulled Pork

Recept voor Amerikaanse Pulled Pork

Een beetje vreemde naam voor een Nederlands foodblog: Pulled Pork. Het betekend letterlijk: Getrokken varken. Nu bereid ik nooit een heel varken, al zou ik het willen. Beter gezegd is het ‘Draadjesvlees van varken’. Mwah. Het gaat er allemaal niet aantrekkelijker van klinken… Enfin. Lekker is het wel, anders zou ik het niet maken. Een paar opmerkingen:

  • Begin ’s morgens of de dag ervoor. Het duurt ongeveer 5 tot 6 uren voordat het vlees echt uit elkaar valt. Het is vooral wachttijd om Pulled Pork te maken. Eenmaal in de slowcooker of (braad)pan heb je er (bijna) geen omkijken naar.
  • Je hebt ‘Procureur’ nodig voor dit recept. In de supermarkt is dit niet te vinden. Bestel het online of vraag de slager naar dit stuk varkensvlees van de nek/ schouder (zonder bot).
  • Ik serveer het het liefst op een broodje, maar niemand heeft gezegd dat er geen aardappelpuree of gekookte aardappelen bij geserveerd mogen worden.
  • Er zijn talloze recepten voor Pulled Pork. Ik maak het in de oven of in de slowcooker en soms rook ik het van te voren. Alle variaties zijn lekker.

Pulled Pork Ok, het recept:

Pulled Pork

Dit heb ik gebruikt:

  • 1 Procureur van ongeveer 1 kilo
  • 150 milliliter kippenbouillon of water met een blokje kippenbouillon
  • 75 milliliter wijnazijn
  • 2 theelepels (gerookte) paprikapoeder
  • 2 uien, in grove stukken gesneden
  • 4 tenen knoflook, grof gehakt
  • 200 milliliter barbecue saus of chillisaus
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel cayennepeper, meer of minder naar smaak
  • 2 theelepels zout, meer of minder naar smaak

Zo maakte ik het:

Dit recept is voor de slowcooker, geen slowcooker? Neem een pan met deksel die in de oven kan en zet deze in een oven van 90 tot 110 graden Celsius. (de temperatuur ligt een beetje aan de oven. Kijk even of het warm genoeg is en stel zonodig bij) Dat gaat ook prima.

  • Doe de olijfolie in de slowcooker of pan.
  • Doe de rest van de ingrediënten erbij.
  • Zet de slowcooker aan op ‘hoog’ of zet de pan in de oven.
  • Ga zitten en je puber of huisdieren vervelen.
  • Kijk na 2 uren eens in de pan, mocht er iets te veel vocht verdampt zijn dan iets water toevoegen.
  • Herhaal bovenstaande regels na 2 uren. En na die 2 uren ook weer.
  • Na 5 tot 6 uren is het vlees zo zacht dat het makkelijk met 2 vorken uit elkaar te trekken is. Doe dit in de pan, of eventueel in een andere schaal.
  • Leg het vlees terug in de slowcooker of pan en meng het met het overgebleven vocht.
  • Serveer op een broodje met een koolsalade.

Note: Pulled Pork is ook erg lekker op Pooris. Heerlijke gefrituurde broodjes!

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept voor Amerikaanse Pulled Pork
Gepost op
2012-09-11
Gemiddelde waardering
31star1star1stargraygray Based on 19 Review(s)


16 Reacties

« Halloween Foodswap
Sperziebonen, recept »

Reacties

  1. Es zegt

    22/02/2018 om 11:13

    Hoi Jolanda,
    Dank voor je reactie. Wat leuk dat je allerlei recepten uitprobeert!
    Ik roer (een gedeelte) van de jus er gewoon weer door. Ligt er aan hoeveel erover is. Maar zonder is ook prima, dat is ook afhankelijk van je eigen smaak.

  2. Jolanda zegt

    19/02/2018 om 22:28

    Ben verschillende puled pork recepten aan het uitproberen met verschillende soorten varkensvlees. Heb dit recept net gemaakt van hamlappen. Smaakt heerlijk. Alleen heb ik echt een pan vol jus. Doe ik het daar weer in terug als ik het uit elkaar getrokken heb? Lijkt me zelf een beetje te nat. Of kook ik dit nog droog zonder deksel? Nu maar alle lekkers eruit gevist met de schuimspaan en door de pulled pork gemengd en de jus weggedaan, maar weet t eigenlijk niet zo goed.
    jolanda

  3. Es zegt

    27/11/2016 om 16:21

    Dankjewel Bianca! Leuk om te horen dat het geslaagd was! ☺️

  4. Bianca zegt

    27/11/2016 om 14:46

    Gisteren voor 5 personen gemaakt met schouderkarbonade : heel erg geslaagd en volop complimenten van onze gasten. Aanrader!!

  5. Es zegt

    10/10/2016 om 12:09

    Wat leuk om te horen Erwin! Altijd fijn als je gasten lekker hebben gegeten. 🙂

  6. Erwin Olde zegt

    10/10/2016 om 09:08

    Ik heb in totaal 4 kg gemaakt en het was binnen no time op.

    Heerlijk gerecht en iedereen heeft genoten. Echt een aanrader ook voor een verjaardag

  7. Es zegt

    10/10/2016 om 07:55

    Hoi Erwin,

    Wat leuk om te horen! Ik ben benieuwd of het meegevallen is? En dat jullie natuurlijk heerlijk hebben gegeten! En dank voor je reactie, altijd leuk om iets te horen van je lezers!

    Groeten,

    Es

  8. Erwin zegt

    08/10/2016 om 15:21

    Vandaag ga ik het voor het eerst maken. 2 keer 2 kg voor een verjaardag. Best spannend allemaal.

    En dat zegt een “echte” amateur kok. Maar dit recept klinkt perfect.

    Toi toi toi

  9. Es zegt

    17/07/2016 om 11:52

    Dankjewel Yvonne! Het recept heb ik jaren geleden al gepost en is vaak gemaakt. Met goede resultaten.
    Veel plezier ermee en dank voor je reactie!

  10. Yvonne zegt

    17/07/2016 om 11:48

    Hallo Es, Was op zoek naar een recept voor pulled pork en dit van jou spreekt me het meest aan. Gelukkig heeft onze nettorama wél regelmatig procureur, waar ik heel blij mee ben, want dat is toch (bijna) het lekkerste stukje vlees van het varken! Ga het komende week zeker klaar maken. Bedankt!

  11. Es zegt

    04/04/2016 om 10:40

    Hoi Patrick,
    Ja. Alles in de pan en stoven. Wanneer het gaar is trek je met 2 vorken het vlees in draadjes dat dan in de saus komt te liggen.
    Veel plezier ermee!

  12. Patrick zegt

    04/04/2016 om 10:38

    Hallo, is het de bedoeling dat je alle ingrediënten in de pan stopt en vervolgens de oven in? Dus inclusief de saus etc.?

  13. Es zegt

    27/03/2016 om 11:52

    Hoi Ilse,
    Dat kan prima hoor! Of gewoon op het fornuis op zo’n vlamverdeler.
    Veel plezier ermee!

  14. Ilse zegt

    27/03/2016 om 11:12

    Dit recept klinkt erg lekker! Kun je in plaats van een pan in de oven ook een diepe braadslede gebruiken en deze afdekken met alluminiumfolie oid? Ik weet namelijk niet of mijn pannen in de oven kunnen.

    Alvast hartelijk bedankt!

Trackbacks

  1. Pulled pork maken en het 'wat nu' gevoel | Simone's Kitchen schreef:
    18/05/2017 om 18:00

    […] recept is van Esmee en het origineel kun je hier vinden of gewoon hieronder want echt veel heb ik niet veranderd (lees: niks) want het is gewoon […]

  2. Recept voor Pulled Pork uit de Slowcooker - I am Cooking with Love schreef:
    27/01/2016 om 22:13

    […] voor pulled pork en de een leek me nog lekkerder dan de ander. Als een van de eersten zag ik het recept van Esmee van Es’ Factory. Nu heb ik al aardig wat van haar blog gemaakt en ben eerlijk gezegd […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}