Wat aten wij in week 42?
Iedereen heeft dat wel eens.
Denk ik.
Aan het einde van de week vraag je je af waar de tijd blijft.
Voordat je het weet is de zomerkleding opgeruimd, waai je uit je schoenen en is het herfstvakantie. Zomaar.
Geen enkel voorteken. Niet eens even een briefje of notitie die je laat weten dat de avonden weer lang en donker zijn.
Lampions worden alweer geknutseld en de verwarming verwarmd het huis alsof hij nooit uit is geweest.
Herfst.
In al zijn pracht en met al zijn voortekenen van de kou die er aan zit te komen. Weg met de salades en de hapjes. Stevig, vullend en hartverwarmend. Dat staat erop tafel.
Enfin.
Over een maand gaan de dagen al weer lengen. En krijgen we nog de feestdagen. Nee, ik geef niets om cadeautjes.
Wel om slingers.
Zelf ophangen, dat dan wel.
Maar wat aten wij dan in week 42?
Van alles. Het was nogal druk hier. Elf monden te voeden. Waarvan er zeven bij een puber behoren. Dat zijn pannen vol met eten.
Ik heb de boterknopen van Levine gemaakt. Samen met een goed gevulde Italiaanse tomatensoep. Alleen een foto van de ongebakken knopen. Ze zijn zo lekker, voordat ze afgekoeld zijn, zijn ze op.
Ik heb gewaarschuwd.
Als extra had ik een hele plaat granola bars gemaakt. Om de magen rustig te houden. (Recept volgt)
Sloppy Joe. Nu kan ik heel ingewikkeld doen en hier een recept voor geven.
Dat doe ik niet. Soms zijn we met veel hier, soms met weinig mensen. En het gebeurd regelmatig dat er een worstje of karbonade overblijft. Die vries ik gelijk in. In een zak met ‘Sloppy Joe’s’. Ook restjes pastasaus met gehakt en chilli con carne worden ingevroren.
Zodra de zak te groot wordt, nodig ik vriendinlief uit met de kids. Ritueel eten we dan Sloppy Joe’s. Wat zoveel inhoud dat ik alles in een pan opwarm met een flinke kop ketchup. Een blik witte bonen in tomatensaus en drie paprika’s in blokjes. Stoven totdat alles zacht is en serveren met brood.
En met dat brood ging het mis. Ik had twintig broodjes gebakken. Tegen de tijd dat de pubers klaar waren met eten waren er welgeteld drie broodjes over. Voor de volwassenen. Vier stuks. Ik heb toen nog naanbrood gebakken. Het is lekker, maar toch sneller klaar dan ‘gewoon brood’.
Denk ik.
En last but not least: Ik heb rode wijn gelei gemaakt voor de Halloween Foodswap. (Recept volgt) En een etiket er voor gemaakt. “Vampire Virgin’s Jelly”.
Vond ik leuk. Eens in het jaar mag dat.
Met Halloween.
Geef een reactie