Wat aten wij in week 43
Zo. Dat ziet er al weer eens stuk beter uit. Niet hoogstaand culinair, maar toch.
Niet op volgorde aten wij deze week:
Een broodje kroket met dochterlief als lunch. Goh. Wat kan dat lekker zijn. Zo’n klef, zompig wit bolletje vol met bonenmeel met een krokante loeihete (!!) kroket ertussen. Het garnituur was niks. Zat geen smaak aan. Nog geen drupje citroen.
Jammer.
Mayonaise gemaakt, om knoflooksaus te maken. Van alles in huis, behalve mayonaise. Typisch he? Door de mayonaise ging een klein kuipje Griekse yoghurt, een bos peterselie en een paar tenen knoflook.
Natuurlijk weet dochterlief dat het kouder is, maar dat weerhoudt haar er niet van om te smeken om een Griekse salade. Het aller lekkerste dat er bestaat.
Voor nu.
Kapucijners met spek en piccalilly. Heeft u die warme gloed gezien? Dat was mijn huis. Vol met vrede en tevreden mensen. Zo lang geleden. Zo lang ontbeert.
Kip met pittige sperziebonen en rijst. Comfort voedsel.
Bombay aardappelen volgens Jamie, maar dan net even anders. Dat kan ik elke dag wel eten.
En natuurlijk was er de Halloween Foodswap. Ik maakte cakejes in de vorm van pompoenen en spookjes. Maar die kwamen niet helemaal heel aan. Heel spooky. Uit mijn pakket maakte dochterlief een spin van een negerzoen met suikerparels en dropveters als poten. Later meer over de Foodswap.
Aankomende week ga ik me bezig houden met de tamme kastanjes die ik heb gekocht op de Zwarte Markt in Beverwijk. Heb geen idee wat ik er mee ga doen. Opeten is een optie.
Verder heb ik een lamsbout gekocht. Een reusachtige. Die wil ik stoven.
En ik voel een moussaka aankomen. Drie grote aubergines gekocht. Ook op de Zwarte Markt. Ik wilde nog mais meenemen, maar mijn vriezer is overvol. Dus ben ik verstandig geweest en heb ze laten liggen. (Nu natuurlijk wel spijt…)
Dat allemaal volgende week.
Geef een reactie