• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Es vertelt, bespreekt en neemt waar / Wat aten wij in week 43

Es vertelt, bespreekt en neemt waar Wat aten wij?

Wat aten wij in week 43

Wat aten wij in week 43

Wat aten wij in week 43

Zo. Dat ziet er al weer eens stuk beter uit. Niet hoogstaand culinair, maar toch.

Niet op volgorde aten wij deze week:

Een broodje kroket met dochterlief als lunch. Goh. Wat kan dat lekker zijn. Zo’n klef, zompig wit bolletje vol met bonenmeel met een krokante loeihete (!!) kroket ertussen. Het garnituur was niks. Zat geen smaak aan. Nog geen drupje citroen.
Jammer.

Mayonaise gemaakt, om knoflooksaus te maken. Van alles in huis, behalve mayonaise. Typisch he? Door de mayonaise ging een klein kuipje  Griekse yoghurt, een bos peterselie en een paar tenen knoflook.

Natuurlijk weet dochterlief dat het kouder is, maar dat weerhoudt haar er niet van om te smeken om een Griekse salade. Het aller lekkerste dat er bestaat.
Voor nu.

Kapucijners met spek en piccalilly. Heeft u die warme gloed gezien? Dat was mijn huis. Vol met vrede en tevreden mensen. Zo lang geleden. Zo lang ontbeert.

Kip met pittige sperziebonen en rijst. Comfort voedsel.

Bombay aardappelen volgens Jamie, maar dan net even anders. Dat kan ik elke dag wel eten.

En natuurlijk was er de Halloween Foodswap. Ik maakte cakejes in de vorm van pompoenen en spookjes. Maar die kwamen niet helemaal heel aan. Heel spooky. Uit mijn pakket maakte dochterlief een spin van een negerzoen met suikerparels en dropveters als poten. Later meer over de Foodswap.

Aankomende week ga ik me bezig houden met de tamme kastanjes die ik heb gekocht op de Zwarte Markt in Beverwijk. Heb geen idee wat ik er mee ga doen. Opeten is een optie.
Verder heb ik een lamsbout gekocht. Een reusachtige. Die wil ik stoven.

En ik voel een moussaka aankomen. Drie grote aubergines gekocht. Ook op de Zwarte Markt. Ik wilde nog mais meenemen, maar mijn vriezer is overvol. Dus ben ik verstandig geweest en heb ze laten liggen. (Nu natuurlijk wel spijt…)

Dat allemaal volgende week.

Ook lekker:

  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Recept pittige biefstuk wraps
    Recept pittige biefstuk wraps
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Wat aten wij in week 42
Mini Yorkshire Pudding recept »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.868 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.