• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept zelf piccalilly maken

Echt Eten Give Away Recepten Voorraad maken

Recept zelf piccalilly maken

Recept zelf piccalilly maken

Recept zelf piccalilly maken

Nog nooit ben ik er geweest. Sowieso kom ik weinig meer in Rotterdam. Eén bezoek aan Rotjeknor herinner ik me nog levendig. Ik had net mijn rijbewijs, was negen maanden zwanger en wilde perse naar de Bijenkorf.
Wijt het aan de hormonen.

Het bleek toch wat ingewikkelder te zijn dan ik dacht.
Een parkeerkaartje trekken.

Hoe ik het heb gedaan weet ik niet, maar ik had te korte armen om het kaartje aan te pakken. Met mijn dikke buik kon ik niet uit de auto komen. Een lange rij geïrriteerde automobilisten achter me maakte de situatie er niet relaxter op. Van pure zenuwen manoeuvreerde ik mijn auto klem tussen de paaltjes…. In een poging om dichterbij de kaartjesautomaat te komen.

Uiteindelijk heb ik de auto via de passagierskant verlaten. Wat een hele opgave is met een zwangere buik van veertig weken. (Alleen al daarom verdien ik de Houdini prijs) En een totaal onbekende man heeft mijn auto los weten te rijden. Ik ben teleurgesteld naar huis gegaan.
Zonder te winkelen.
Met zweet op hoofd en buik.

Enfin.

Nu wil ik nog eens naar Rotterdam.
Dan wil ik naar het Kookpunt.
Punt.

Het is een winkel van maar liefst 4000m², ik bedoel maar. Lekker ruim, met of zonder dikke buik.
En hun aanbod is groot.
Heel groot.

Van sapcentrifuge tot foodprocessor naar een keukenmachine terug naar een koksmes. En ik wil het allemaal zien en aanraken. En ik denk dat ik me ga verkneukelen bij alle Kitchen Aid accessoires. Vooral die voor holle pasta’s.
Ik heb niet eens een KA.
Maar dat doet er niet toe.

Natuurlijk kijk ik nog even naar de Magimix. Alleen al omdat Jamie Oliver daar veel gebruik van maakt. En tot slot koop ik een mooie zware grillpan.
Waarschijnlijk één van Ronneby Bruk.
Of niet.
Dat ligt aan mijn bank.

Maar goed.

Recept zelf piccalilly maken 

Recept om zelf piccalilly te maken

Es
Pittige piccalilly maak je gewoon zelf. Fris door de appel en de komkommer. Blijft (onaangebroken) maanden lang houdbaar. Lekker bij de boerenkool, op een boterham met kaas of bij borrelhapjes.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 45 min
Gang Voorraadkast :: Condiment
Keuken Engels
Porties 1 liter piccalilly

Ingrediënten
  

  • 2 uien fijn gehakt
  • 1/2 bloemkool in kleine roosjes
  • 3 geschilde moesappelen in kleine stukjes
  • 1, geschilde komkommer in kleine stukjes
  • 6 eetlepels zout
  • 1 liter water
  • 2 verse groene Spaanse pepers
  • 2 verse rode Spaanse pepers
  • 3 tenen knoflook
  • stuk verse gember ongeveer een duim groot, in grove stukken
  • 125 milliliter olie
  • 2 eetlepels zwarte peperkorrels
  • 1,5 eetlepels koenjit
  • 2 eetlepels bruin mosterdzaad
  • 2 eetlepels mosterdpoeder
  • 3 eetlepels bloem
  • 375 milliliter azijn
  • 100 milliliter water

Instructies
 

  • Water met het zout vermengen en de bloemkoolroosjes, appelen en komkommer stukjes erin leggen.
  • Een nacht wegzetten in de koelkast.
  • De uien, pepers, gember en knoflook heel fijn hakken. Ik doe dit in zo’n bakje met mesjes. Gemak dient de mens en liever lui dan moe….
  • Dit in de olie bakken tot het zacht is.
  • Doe dan de eetlepels peperkorrels, koenjit, mosterdzaad en mosterdpoeder erbij.
  • Wanneer het goed gemengd is kan de bloem erbij. Goed roeren en op een zacht vuurtje een paar minuten bakken.
  • Giet dan alle azijn en het water erbij en roer het tot een egale saus.
  • Laat de bloemkool, appel en komkommer uitlekken en doe die erbij. Laat dit op zacht vuur 10 minuten sudderen.
  • Roer goed, het zet snel aan aan de bodem.
  • Giet de hete piccalilly in schone potten en sluit ze af. (Met schroefdeksel dan 5 minuten op de kop laten staan)
  • Bewaren op een donkere en koele plaats.
  • maanden op smaak laten komen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


4 Reacties

« Het ontvangen Halloween Foodswap pakket
Wat aten wij in week 44 »

Reacties

  1. Es zegt

    05/11/2017 om 11:16

    Hoi Myreen,
    Wat jammer (en zonde) dat het recept niet goed gegaan is… Ik (en anderen) maken het altijd zo en het is nooit te zout. Heb je misschien het water gebruikt waar de bloemkool in gelegen heeft?

  2. Myreen zegt

    05/11/2017 om 11:13

    Heb je recept gemaakt. Vind het echt veel en veel te zout. Misschien goed om erbij te vermelden dat je de groenten goed uit moet spoelen, of minder zout toevoegen. Zit nu met 6 potten veel te zoute piccalilly die waarschijnlijk in de groenbak gaan eindigen. Zonde van tijd en ingredienten….

Trackbacks

  1. 55 x Eetbare kado's | Knoeien met Inge schreef:
    13/11/2020 om 13:30

    […] Piccalilly – Es’ factory – Een klassieker voor bij de borrel, boerenkool of op je boterham met kaas  […]

  2. Piccalilly à la EsFactory - Nombelina.com schreef:
    05/02/2017 om 16:28

    […] hij niet van piccalilly hield, nou deze vindt hij heerlijk! Gelukkig staat het recept op Es’ website en kon ik er zelf mee aan de […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}