• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Es vertelt, bespreekt en neemt waar / Wat aten wij? / Wat aten wij in week 47

Wat aten wij?

Wat aten wij in week 47

14
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Wat aten wij in week 47

Wat aten wij in week 47

Terwijl de storm hier de buitenwereld erg onstuimig maakt, zit ik binnen te kijken wat we deze week nu weer gegeten hebben.

Het is een hele opgave om dat bij te houden. En om foto’s te maken.
Dat vergeet ik.
Met grote regelmaat.

Enfin.

Wat stond er op tafel?

  • Zondag stamppot rauwe andijvie gemaakt. Met een stukje oude kaas dat te hard was om te snijden, laat staan te schaven.
  • Maandag nog een keer stamppot rauwe andijvie. Ik had nog zoveel andijvie. Ik snipper altijd een rauwe ui door de aardappelpuree. Erbij een Drentse grove verse worst. Gekregen van mijn broer die hem op zijn beurt van een boer heeft gekregen. Ik mis dat in de Randstad.
  • Dinsdag stond ik het teken van de beste gefrituurde kip van Jamie. Met spaghetti. Dat mag van Jamie. Eerlijk gezegd: Wanneer ik toch frituur dan heb ik liever deze: KFC Krokante kip
  • Woensdag. Ik was van plan om sambal goreng sperziebonen te maken. Maar bij inspectie van de sperziebonen kwam ik erachter dat ze helemaal bruin waren. In plaats daarvan heb ik de witlof grof gesneden en er op het laatst mee gebakken.
  • Donderdag was een bijzondere dag. Gereon en Jonneke kwamen lunchen. En omdat het Thanksgiving was vond ik het leuk om dat als uitgangspunt te nemen.
    Een beetje.
    Ik wilde natuurlijk indruk maken. *ahum*
    Dus maakte ik: Aardperensoep. Kalkoenrollade met cranberries, aardappelpuree en kort gebakken spruitjes met rozemarijn. Als dessert maakte ik een pompoentaart (dat recept volg nog.)
    Het was een heerlijke dag vol met praatjes over eten, wijn, koken, recepten en kookboeken. Ik was een gelukkig mens.
  • Vrijdag was als vanouds ‘Pizzadag’ op verzoek van de pubers.
  • Zaterdag  heb ik uren rondgelopen op de Zwarte Markt in Beverwijk. Zakken vol groenten, kruiden en specerijen nam ik mee terug. En rundvlees. Dat heb ik gestoofd in Tripple bier. En mijn champignons opgemaakt. Er ging iets mis in het systeem. Er stonden nog twee bakjes.

Wat viel me verder op deze week?

Antipakjesavond wordt vast en zeker een hit. Wie komen er nog meer? Op Twitter en Facebook komen de lekkerste dingen langs!

Op de Zwarte Markt kocht ik twee soorten feta. Een gemaakt van geitenmelk en een die gemaakt is van schapenmelk. Ik sta te springen om ze te gebruiken.

 

Ook lekker:

  • Budget maaltijden planning week 46Budget maaltijden planning week 46
  • Budget maaltijdenplanning week 49Budget maaltijdenplanning week 49
  • Budget maaltijden planning week 47Budget maaltijden planning week 47
  • Budget maaltijden planning week 48Budget maaltijden planning week 48
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdagingPeperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Ei rode biet salade met walnoten en bieslookEi rode biet salade met walnoten en bieslook
  • Recept pittige biefstuk wrapsRecept pittige biefstuk wraps
  • Zeeduivel met koude mosterdsausZeeduivel met koude mosterdsaus
  • Rode bieten pasta zelf makenRode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

14
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


1 Reactie

« Recept aardperensoep
10 best bekeken recepten »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.850 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    411 x gedeeld
  •  
    Pittige Indische eieren recept telor petis...
    Het is een project dat ik al heel lang wil doen: meer Indisch koken. Want eigenlijk is het best bijz
    325 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    312 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.