Wat aten wij in week 47
Terwijl de storm hier de buitenwereld erg onstuimig maakt, zit ik binnen te kijken wat we deze week nu weer gegeten hebben.
Het is een hele opgave om dat bij te houden. En om foto’s te maken.
Dat vergeet ik.
Met grote regelmaat.
Enfin.
Wat stond er op tafel?
- Zondag stamppot rauwe andijvie gemaakt. Met een stukje oude kaas dat te hard was om te snijden, laat staan te schaven.
- Maandag nog een keer stamppot rauwe andijvie. Ik had nog zoveel andijvie. Ik snipper altijd een rauwe ui door de aardappelpuree. Erbij een Drentse grove verse worst. Gekregen van mijn broer die hem op zijn beurt van een boer heeft gekregen. Ik mis dat in de Randstad.
- Dinsdag stond ik het teken van de beste gefrituurde kip van Jamie. Met spaghetti. Dat mag van Jamie. Eerlijk gezegd: Wanneer ik toch frituur dan heb ik liever deze: KFC Krokante kip
- Woensdag. Ik was van plan om sambal goreng sperziebonen te maken. Maar bij inspectie van de sperziebonen kwam ik erachter dat ze helemaal bruin waren. In plaats daarvan heb ik de witlof grof gesneden en er op het laatst mee gebakken.
- Donderdag was een bijzondere dag. Gereon en Jonneke kwamen lunchen. En omdat het Thanksgiving was vond ik het leuk om dat als uitgangspunt te nemen.
Een beetje.
Ik wilde natuurlijk indruk maken. *ahum*
Dus maakte ik: Aardperensoep. Kalkoenrollade met cranberries, aardappelpuree en kort gebakken spruitjes met rozemarijn. Als dessert maakte ik een pompoentaart (dat recept volg nog.)
Het was een heerlijke dag vol met praatjes over eten, wijn, koken, recepten en kookboeken. Ik was een gelukkig mens. - Vrijdag was als vanouds ‘Pizzadag’ op verzoek van de pubers.
- Zaterdag heb ik uren rondgelopen op de Zwarte Markt in Beverwijk. Zakken vol groenten, kruiden en specerijen nam ik mee terug. En rundvlees. Dat heb ik gestoofd in Tripple bier. En mijn champignons opgemaakt. Er ging iets mis in het systeem. Er stonden nog twee bakjes.
Wat viel me verder op deze week?
Antipakjesavond wordt vast en zeker een hit. Wie komen er nog meer? Op Twitter en Facebook komen de lekkerste dingen langs!
Op de Zwarte Markt kocht ik twee soorten feta. Een gemaakt van geitenmelk en een die gemaakt is van schapenmelk. Ik sta te springen om ze te gebruiken.
(Visited 7 times, 1 visits today)
Geef een reactie