Nee.
Niet nog een keer boerenkoolstamppot. De winter is nog niet eens begonnen. En al smaakt mijn eigengemaakte piccalilly er prima bij. Ik wilde gewoon geen stamppot maken.
Guur buiten.
Heerlijk avondje van Sinterklaas. Pepernoten en pepernotenrotsjes staan al op tafel. Nu nog iets warms uit de oven.
Boerenkoolschotel met kip en chorizo uit de oven

Boerenkoolschotel met kip en chorizo uit de oven
Chorizo en boerenkool gaan heel goed samen. Dit recept met kippenbouten uit de oven op een bed van boerenkool en chorizo.
Ingrediënten
- 500 gram boerenkool
- 100 gram chorizo in kleine blokjes
- 4 kippenbouten
- 1/2 bouillonblokje
- 1 blikje tomatenblokjes
- 100 milliliter water
- 2 eetlepels bloem
- beetje olijfolie
- Extra nodig: Een ovenschaal aluminiumfolie en een koekenpan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Bestrooi de kip met peper en zout.
- Strooi de bloem over de kip.
- Verwarm de olijfolie in de koekenpan.
- Bak de kip in de koekenpan aan alle kanten bruin. Hij hoef niet gaar te worden, alleen bruin.
- Haal de kip uit de pan wanneer deze aangebraden is.
- Bak dan de blokjes chorizo in de koekenpan.
- Zodra de blokjes chorizo wat zijn uitgebakken de boerenkool toevoegen.
- Schep de boerenkool om in de pan zodat het slinkt.
- Verkruimel het bouillonblokje boven de boerenkool en schenk er 100 milliliter water bij.
- Doe de tomatenblokjes erbij, schep op hoog vuur alles goed om en zet het vuur uit.
- Leg de boerenkool met de chorizo in de ovenschaal en leg de kip erboven op.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Zet de schaal in de oven.
- Haal na 30 minuten de aluminiumfolie van de schaal en bak de ovenschotel nog 30 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Ik serveerde het met gnocchi. Maar gekookte of gebakken aardappelen, aardappelpuree of pasta kan ook.
Laat nu Sinterklaas maar komen. Vol verwachting klopt mijn hart.
Summary

Recept naam
Boerenkoolschotel met kip en chorizo uit de oven
Gepost op
Gemiddelde waardering





Geef een antwoord