• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Brood / Brood zonder kneden met knapperige korst

Brood Echt Eten Lunch Ontbijt

Brood zonder kneden met knapperige korst

Brood zonder kneden met knapperige korst

Brood zonder kneden met knapperige korst

Drie recepten staan er al op mijn blog. Niet kneden heeft zo zijn voordelen.
Het enige dat er mist aan die broden is de knapperige korst.
Dat miste ik.

Het meest bekende ‘No Knead Bread’ recept komt uit de New York Times en bestaat al ruim zes jaren. De meeste recepten zijn daar van afgeleid en verschillen maar weinig. En aangezien ik het wiel niet nog eens hoef uit te vinden gebruik in dit recept ook.
Ik heb nog andere dingen te doen. Mijn 52 doelen behalen bijvoorbeeld.

Net zoals ander brood is het bereiden vaak niet de tijdvreter. Het wachten, dat kost tijd. Ook dit recept vraagt tijd.
Wachttijd.

Voordeel van het lange wachten is een veel betere smaak van het brood. Door het fermenteren komen er fantastische smaken vrij. Bijna nootachtig en dat voor alleen wat bloem, water en gist.
Het lijkt wel magie.

Het enige waar ik tegenaan liep was de pan die met deksel en al in de oven kan. Die heb ik wel, maar was bezet. En ik bedacht me dat er vast mensen zijn die niet eens een pan hebben die in de oven kan. Het zijn vaak prijzige pannen. Dus bedacht in een andere oplossing.

Maar eerst het recept:

  • 3 cups bloem (is 375 gram)
  • 1/4 teaspoon gist (is 3 gram)
  • 1,5 cup water (is 355 milliliter)
  • 1, 25 teaspoon zout (is 7,5 gram)

Doen:

  • Neem een grote kom. Doe alle ingrediënten erin en roer met een een pollepel tot je een plakkerig deeg hebt.
  • Dek de kom af met een douchemuts of stuk plastic folie.
  • Laat het deeg in ieder geval één nacht staan op kamertemperatuur.
  • De volgende dag strooi je een beetje bloem op het aanrecht. Leg het deeg erop. Strooi ook een beetje bloem over het deeg.
  • Vouw nu het deeg een paar keer over zichzelf heen. Laat het een kwartier afgedekt liggen.
  • Doe een klein beetje bloem op je handen en stop nu de zijkanten van het deeg onder het deeg. Zo dat je een bolvorm krijgt. Probeer dit een paar keer te doen.
  • Leg het deeg op bakpapier, strooi er wat bloem over en dek het af. Laat het twee uur rijzen.
  • Een uur voordat het deeg klaar is met rijzen de oven voorverwarmen op de hoogste stand. Warm de steen op. Heb je die niet? Schuif dan een bakplaat in de oven zodat deze opwarmt.
  • Doe voorzichtig het deeg in de oven. Spray met een plantenspuit de eerste 3 minuten ieder 30 seconden water in op de zijkanten van de oven.
  • Bak het brood 10 minuten op de hoogste stand van de oven. Draai dan de temperatuur terug tot 200 graden Celsius en bak het brood nog 20 minuten.
  • Laat het brood op een rooster afkoelen.

Nu kan het zijn dat het deeg uit zijn vorm zakt. Dat is niet erg. In plaats van de pan gebruik ik dan de ring van een springvorm. Net zo handig en niet zo duur. Wel even goed invetten.

Om een duidelijk beeld te geven heb ik een video gemaakt:

Vormen van ‘Niet kneden brood met knapperige korst’.

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


2 Reacties

« Pastitsio gemaakt voor mijn 52 doelen
Wat aten wij in week 49 »

Reacties

  1. Es zegt

    17/08/2016 om 12:48

    Hoi Hester,
    Ja. Dat klopt. Het is dan ook wel plakkerig deeg. Lijkt meer op beslag. Je zou kunnen kijken of het met minder water ook lukt.

  2. Hester zegt

    17/08/2016 om 12:45

    355 gram water op 375 gram bloem lijkt me wel heel erg veel, dat is wel 95%. Klopt dat wel?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}