Langzaam naderen de kerstdagen
Kerst.
Warmte, familie, gezelligheid, donker en eten. Dat zijn de woorden die bij mij boven komen wanneer ik aan kerst denk.
En films waar je happy van wordt. Waarbij ik direct moet bekennen dat ik geen film werkelijk kijk. Ik ben te snel afgeleid of ik val in slaap. Maar dat mag de pret niet drukken.
Traditioneel houden wij ‘Arme Lui’s’ kerst.
Geen grote decadente schalen met eten op tafel of een koelkast afgeladen met bizarre dingen die wij anders ook niet eten. Vriendin eet het liefst ‘Jan in de Zak‘. Een soort gekookt brood waar plakken van worden gesneden. Die plakken worden in roomboter opgebakken en geserveerd met stroop. Hier zijn het zelf gesneden frietjes met stoofvlees en rode kool met appel.
Natuurlijk maak ik mijn eigen mayonaise. Met wat extra citroensap.
Ik vind zure mayonaise het lekkerste dat er is. (Verkapte Belg)
Buiten dat het heel budget vriendelijk is, scheelt het een hoop stress. Niks met mijn ellebogen bij de poelier voor een stukje wild. Geen strooptochten door de stad voor kaviaar.
Of aansluiten in een ellenlange rij bij de slijterij.
Na de kerstdagen ga ik denk ik nog wel los.
Of in januari. Om die uiterst saaie maand een boost te geven. Ik heb toch nog een doel te behalen….
En voor ideeën en inspiraties zijn er genoeg mede bloggers en Foodies die met de kerstdagen een fantastisch diner op tafel zetten!
Paul Oosten mijmert nog even en is er nog niet helemaal over uit. Maar ik vind ook dat een varkenshaas altijd goed is.
Gereon gaat voor een ‘Easy X mas’. Eenvoudig maar wel erg lekker.
Wilma geeft heel veel voorbeelden van de lekkerste dingen voor kerst.
Caroline geef heel veel suggesties voor het kerstdiner.
Wat ik wel doe: Broodjes bakken. Voor een uitgebreide brunch.
Geef een reactie