• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Brood / Luxe boterige ontbijt of brunch broodjes

Brood Echt Eten Recepten

Luxe boterige ontbijt of brunch broodjes

Luxe boterige ontbijt of brunch broodjes

 

Luxe boterige ontbijt of brunch broodjes

Dit deeg lijkt een beetje op brioche. Boterrijk brood. Het verschil is dat deze broodjes niet zoet smaken. Ze zijn dus ook geschikt voor hartig beleg.
Ik vind het een absoluut luxe brood. Om mee te ontbijten of te brunchen.

Om dit deeg te maken heb je een keukenmachine nodig met kneedfunctie of de handmixer met de deeghaken. Met de hand is dit deeg niet te maken. Door de warmte van je handen smelt de boter. Daarbij is het een nogal plakkerig deeg.
Heel onhandig. Don’t ask.

Dit brood vriest trouwens heel goed in. Dus geen kerstress. Bak het gewoon van te voren.

Nodig:

  • 2 kleine eieren
  • 125 gram (brood)bloem
  • 7 gram gist (korrels) (is 1 zakje)
  • 70 milliliter lauwe melk

Roer dit allemaal door elkaar in een mengkom.

Strooi er nog eens 125 gram bloem over en zet dit 45 minuten weg. Op kamertemperatuur. Het geheel moet goed gerezen zijn voordat je aan de volgende stap begint.

Voeg dan:

  • 125 gram bloem, 4 geklutste eieren, 7 gram zout en 35 gram suiker toe en mix totdat het een samenhangend deeg wordt. Laat dit 10 minuten staan.
  • Voeg dan nog 65 gram bloem toe en kneed het deeg 10 minuten. Schraap af en toe het deeg van de wanden.
  • Laat het deeg weer 15 minuten rusten.
  • 170 gram roomboter in blokjes. Toevoegen. Beetje bij beetje.
  • Schraap het deeg uit de kom en leg het in een ingevette kom. Dek af met een douchemuts of vershoudfolie. Laat het deeg 2 uren rijzen.
  • Druk het deeg plat, leg het terug in een ingevette schaal. Dek het weer af en zet hem een nacht in de koelkast.

Het in de koelkast leggen kun je niet overslaan. Op de eerste plaats zorgt het voor smaak. Op de tweede plaats is dit deeg niet te hanteren wanneer het op kamertemperatuur is.

De volgende dag:

Extra nodig: een los geklopt ei

  • Leg twee bakplaten klaar. Bekleed ze met bakpapier. Of 1 bakblik en twee brioche vormen. Goed ingevet met boter.
  • Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in 12 gelijke stukken als je bolletjes wilt maken. Of in twee delen wanneer je het wil bakken in een brioche vorm.
  • Vorm er nu snel broodjes van voordat het deeg opwarmt. Leg ze op de bakplaten.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Zodra de broodjes bijna een keer zo groot zijn gerezen bestrijk je ze met het los geklopte ei. Schuif  ze nu (voorzichtig!) in de oven.
  • Bak de broodjes in 25 tot 35 minuten af. Briochevormen 10 tot 15 minuten langer.
  • Mochten de broodjes te donker worden, draai de temperatuur dan iets lager.

Hier nog een filmpje over het vormen van brioche.

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Luxe boterige ontbijt of brunch broodjes
Gepost op
2012-12-17
Voorbereidingstijd
24H30M
Kook tijd
30M
Totale tijd
25H


2 Reacties

« Wat aten wij week 50
Recepten voor pasta met spinazie »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}