• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Mijn recept voor de lekkerste pavlova

Echt Eten Recepten Zoet, zoeter, zoetst

Mijn recept voor de lekkerste pavlova

Mijn recept voor de lekkerste pavlova

Mijn recept voor de lekkerste pavlova

Dat klinkt wel erg zeker van mezelf.
En dat is ook zo.

Ik vind dit de lekkerste pavlova die er is. Ik ben geen zoetekauw en sla menig dessert over.

Mocht ooit de oorlog uitbreken dan pak ik liever zoute dingen uit het schap dan de zoete.
En dan zul je natuurlijk zien dat ik onwijs trek krijg in zoete dingen.
Zo gaat dat.
Murphy’s Law.

Enfin.

De pavlova. Ik maak hem volgens dochterlief te vaak.
En dat is iedere kerst.
Bloed kruipt waar het niet gaan kan….

Elke kerst zitten ze dus heel zielig aan de pavlova. Wéér die pavlova.
Niks geen gouden gloed om dit huis.
En zeker geen aureool voor mij.

Maar ik hou hardnekkig vast aan deze traditie.
De lekkerste pavlova maak je zelf.
Op mijn manier.

Nodig:

  • 4 eiwitten (koud)
  • mespunt zout
  •  250 gram kristalsuiker
  • 20 gram maizena
  • 20 milliliter azijn (witte)
  • 1 vanillepeul, het zaad ervan (de lege peul stop je gezellig in de suikerpot)
  • 1/2 theelepel limoen of citroen essence
  • 500 gram bosvruchten uit de vriezer
  • 5 eetlepels suiker
  • 400 milliliter slagroom, heel stevig opgeklopt

Extra nodig: bakblik met vel bakpapier

Zo maak ik het:

  • Meng de bevroren bosvruchten met de 5 eetlepels suiker en de halve theelepel limoen (of citroen) essence.
  • Meng de maizena met het vanillezaad en de azijn. In een klein kommetje.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Klop in een andere kom de eiwitten met het zout stevig tot je er punten van kan trekken.
  • Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe en blijf goed kloppen met de handmixer op de hoogste stand. Ga door tot alle suiker op is.
  • Meng dat het azijn- maizena mengsel door de stijf geslagen eiwitten.
  • Teken met een pen een rondje op het bakpapier. Ik doe dit met de ring van en springvorm.
  • Spatel nu de eiwitten op het bakpapier in het getekende rondje.
  • Maak de randen iets hoger dan het midden.
  • Zet nu het bakblik met het eiwit in de oven en draai de temperatuur naar 100 graden Celsius.
  • Laat de pavlova in ongeveer 2 uren gaar en droog worden.
  • Draai dan de oven uit, maar laat de pavlova in de oven staan tot hij helemaal is afgekoeld.

Vlak voor het serveren:

  • Haal de pavlova van het bakpapier en leg hem op een mooie schaal. Soms breekt hij, maar dat is niet erg. Leg de stukken gewoon op hun plaats.
  • Bestrijk de pavlova met de stijf geslagen slagroom en verdeel de bosvruchten erover. Lepel het vrijgekomen sap van de bosvruchten er ook over.
  • Bestuif eventueel met wat poedersuiker.
  • Serveer direct.

Ook lekker:

  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Mijn recept voor de lekkerste pavlova
Gepost op
2012-12-29


Reageer

« Recept voor Flammkuchen
Wat aten wij week 52 »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}