Oudjaars Foodswap
Nog één keer in 2012. De Foodswap! Iedereen is weer van harte welkom.
Het oude jaar loopt op zijn eind. Het nieuwe jaar staat ongeduldig te trappelen om van start te gaan. En dat leek me wel een passend thema.
We maken het deze keer niet al te ingewikkeld. Er is al genoeg om te stressen in december.
Leuk maken we het natuurlijk wel.
De opdrachten:
- Bak iets waarmee je Swaptoffer knallend het nieuwe nieuwjaar mee in kan.
Helemaal naar eigen keus. - Maak/ koop/ bestel een mix voor een verkwikkend drankje. Denk aan thee, glühwein, koffie met een smaakje of frisdrank. Wel graag alles bijsluiten zodat het alleen een kwestie van mengen is.
- Stuur je favoriete ingrediënt van afgelopen jaar mee. Doe er een recept bij waar het in gebruikt kan worden. En vertel waarom het afgelopen jaar je favoriet was.
- Maak hapjes. Of iets waarmee je Swaptoffer zelf hapjes kan klaar maken op oudejaarsavond. Denk aan tapenade. Worstenbroodjes, piccalilly met een stuk kaas of broodjes met kruiden.
Leef je uit. - Vuurwerk! Maak iets dat scherp is. Dit kan een kruidenmengsel zijn, een chutney of een kaas-chili brood.
- Doe iets met bubbels. Dat mag een fles prosecco zijn die je mee stuurt. Of een toetje gemaakt met champagne. Maak er iets van.
- Stuur een kookboek of magazine over koken. Een leuk cadeautje om fris het nieuwe jaar te starten.
Pakket versturen op: 28 december 2012
Nog een keer de regels.
Uitleg en regels (Goed lezen aub) (Om te voorkomen dat er onduidelijkheid is over het ‘hoe en wat’ van deze foodswap):
- Het is de bedoeling dat je een compleet pakket maakt met alle onderdelen van het thema (1 tot en met 7)
- Begin op tijd met het samenstellen van je pakket. Je ‘Swaptoffer’ maak ik aan je bekend vlak voor de verzenddatum. Je pakket zal dan wel zo’n beetje verzendklaar staan. Dit is om te voorkomen dat mensen afhaken en er Swappers zijn die wel iets opsturen, maar niets ontvangen.
- Iedereen mag meedoen. Zolang je maar van koken/ bakken/ eten/ recepten houdt en je een pakket opstuurt. Voor bloggers is het extra leuk omdat je weer iets nieuws hebt om over te bloggen, maar ook mensen zonder blog zijn van harte welkom.
- Inschrijven doe je door mij een mail te sturen of via het contactformulier. Vermeld je naam, achternaam, adres, emailadres en eventueel je Twitternaam en/ of weblog.
- Schrijf je niet in wanneer je geen tijd hebt of niet aan de voorwaarden kan voldoen
- De mensen worden aan elkaar toegewezen via een carrousel systeem, dus je stuurt je pakket naar iemand en diegene stuurt weer naar iemand anders. (Hiermee kun je er vrolijk op los Twitteren of bloggen, want niemand weet naar wie het gaat.)
- Een pakket versturen kost Euro 6,75 en daarbovenop komen de kosten van je ingrediënten, besef dit goed!
- Verpak je spullen goed. Eventuele vloeistoffen kun je in een extra diepvrieszakje doen, mocht het gaan lekken
- De bedoeling van de Foodswap is dat je een pakket samenstelt waarvan de ontvanger blij wordt en zelf inspiratie uit kunt halen.
- Het is geen wedstrijd waar iemand ‘de beste’ kan zijn. Het gaat echt alleen om een leuk pakket te maken en te krijgen.
- Schrijf op je pakket dat de postbode het onder geen beding terug mee mag nemen, maar aflevert bij de buren. Dit om te voorkomen dat je spullen staan te bederven op het postkantoor.
- Ieder pakket dat je verstuurd krijgt een Track and Trace nummer, controleer daar je pakket. Ik heb al heel wat verstuurd en er is nog nooit iets zoekgeraakt.
- Verpak je pakket goed. Plak het goed dicht met tape. En verpak breekbare dingen extra goed.
- Schrijf (ergens) op de doos je postcode met huisnummer als afzender.
- Het leukst is wanneer de ontvanger pas weet van wie het pakket afkomstig is wanneer het uitgepakt wordt. (Uitzonderingen daargelaten) Zo wordt het nog spannender en kun je met gerust hart Tweeten met de hashtag (#foodswapNL), Bloggen of FB-en over de dingen die je aan het maken bent en je producten.
- De datum waarop het verstuurd wordt: Het is natuurlijk erg leuk om iedereen op dezelfde datum te laten versturen zodat iedereen op dezelfde dag zijn pakket ontvangt. Dit is niet altijd mogelijk, maar laten we daar wel naar streven.
- Mocht je onverhoopt niet meer mee kunnen doen, laat me dat dan direct weten door middel van een mail of via het contactformulier.
- De Foodswap is ook te volgen via het Twitter account @FoodswapNL
- De Foodswap is leuk! (Belangrijkste regel)
(Visited 9 times, 1 visits today)
Geef een reactie