• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Pepernotenrotsjes zelf maken

Echt Eten Zoet, zoeter, zoetst

Pepernotenrotsjes zelf maken

Pepernotenrotsjes zelf maken

Pepernotenrotsjes zelf maken

Sinterklaas. Vol spanning klopt ons hart.
Over twee dagen zal hij zijn verjaardag weer vieren in ons land. Daarbij horen natuurlijk de zoete dingen van het leven. “Wie zoet is krijgt lekkers” of zoiets. Deze pepernotenrotsjes zijn gewoon te leuk om niet te maken. Ze waren hier een regelrecht succes. Zelf ik vind ze lekker. En ik ben verre van een zoetekauw.

Pepernotenrotsjes. Ik wilde ze perse ook maken.

Wel iets anders. Ik laat ze afkoelen op kamertemperatuur. In de koelkast is te veel vocht en dat veroorzaakt vlekken op de chocolade.

En ik gebruik een deel candymelts. Dat zorgt ervoor dat de chocolade blijft glimmen. Maak je niet druk om dat moeilijke woord. Het heet tempereren. Het is een fluitje van een cent.

Pepernotenrotsjes zelf maken

Pepernotenrotsjes zelf maken

Kleine rotsjes met chocolade en schuddebuikjes/ strooispeculaas zijn snel gemaakt en altijd weer een gewilde zoete snack met het Sinterklaas feest.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Zoete snack
Keuken Hollandse
Porties 4

Equipment

  • Bakblik, bekleed met bakpapier
  • Magnetron
  • Magnetron bestendige schaal

Ingrediënten
  

  • 1/2 theelepel speculaaskruiden zonder zout
  • 200 gram pure chocolade
  • 75 gram witte chocolade heel fijn gehakt
  • 300 gram schuddebuikjes of strooispeculaas

Instructies
 

  • Zet het bakblik, bekleed met bakpapier klaar.
  • Doe de speculaaskruiden en pure chocolade in een magnetron bestendige (grote) schaal.
  • Smelt de chocolade in de magnetron. Doe dit in sessies van ongeveer 30 seconden en roer ondertussen goed.
  • Roer zodra de chocolade gesmolten is de witte chocoladestukjes erdoor. Roer tot alles gesmolten is.
  • Voeg dan de schuddebuikjes of strooispeculaas toe en roer goed tot alles met een laagje chocolade bedekt is.
  • Maak met twee eetlepels steeds een klein bergje op het bakpapier. Ga zo door tot alles op is.
  • Laat de rotsjes uitharden op een koele plek, maar niet in de koelkast.
Trefwoord chocolade, schuddebuikjes, Sinterklaas, speculaaskruiden, strooispeculaas
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
  •  

Wanneer de huiskamer echt te warm is dan kun je ze laten uitharden in de schuur. Maar niet al te koud. En zeker niet in de koelkast.

Dit recept is genoeg voor één bakblik vol met pepernotenrotsjes.
Niet genoeg voor een stel hongerige pubers.
Just saying.

Mochten er toch hongerige pubers in de buurt zijn, verdubbel dan het recept. Dat is sowieso een goed idee.

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« 10 best bekeken recepten
Boerenkoolschotel met kip en chorizo uit de oven »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}