• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Brood / Recept voor Flammkuchen

Brood Budget Echt Eten Hapjes en Snacks Recepten Varkensvlees Wereldgerechten

Recept voor Flammkuchen

Recept voor Flammkuchen

Recept voor Flammkuchen

Hij stond al tijden op mijn lijstje. Flammkuchen. Of ook wel: Flammekueche of Tarte Flambée. En ook zie ik wel eens ‘Flammenkuchen’.
Allemaal hetzelfde.

Het is een dun uitgerold brooddeeg belegd met crème fraîche eventueel gemengd met kwark. Verder komen er uienringen op en spek. Een soort witte pizza.

Een typisch ‘hoe eenvoudig lekker kan zijn’. Spek, kaas en ui. Een combinatie die niet te verslaan is. Ik maalde er wel wat zwarte peper over. En ook een beker tomatensoep ernaast. Vanwege de groenten enzo.

Hier het recept (4 personen):

Nodig:

Voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  •  300 gram water, lauw/ warm (eventueel ietsjes meer, het deeg moet niet te droog zijn.)
  • 7 gram gistkorrels (1 zakje)
  • 10 gram zout

Voor het beleggen:

  • 150 gram creme fraîche
  • 150 gram kwark
  • 200 gram gerookt spek (neem een stukje en snij er zelf plakjes van, veel lekkerder)
  • 2 kleine uien, in ringen gesneden
  • vers gemalen zwarte peper

Zo maakte ik het:

  • Mix alle ingrediënten door elkaar. Met je handen (plakt in het begin, maar ga gewoon stug door!), met een keukenrobot of met de deeghaken van je mixer.
  • Kneed het zeker 5 minuten tot je een bal deeg hebt.
  • Vet een kom in met wat olie en leg het deeg erin. Keer het een keer om zodat alle kanten met olie zijn bedekt
  • Dek het af met wat folie en laat een een uur rijzen. Of tot het deeg twee keer zo groot is geworden.
  • Verwarm terwijl het deeg staat te rijzen de oven voor. Op de hoogste stand. Laat de pizzasteen of een bakplaat gloeiend heet worden.
  • Sla het deeg terug (= plat drukken), druk de grote luchtbellen eruit.
  • Verdeel het deeg in vieren
  • Neem een stuk deeg en rol het uit. Zo dun mogelijk.
  • Leg de flammkuchen op een stuk bakpapier.
  • Meng de creme fraîche met de kwark.
  • Bestrijk één flammkuchen met het creme fraîche/ kwark mengsel. Leg er 1/4 van het spek op en strooi wat uienringen op.
  • Maal er zwarte peper over.
  • Leg de flammkuchen op de hete pizzasteen of heet bakblik.
  • Bak de flammkuchen in 8 tot 10 minuten gaar.
  • Serveer direct.

Ook lekker:

  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Wat aten wij week 51
Mijn recept voor de lekkerste pavlova »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}