Recepten voor pasta met spinazie
Ha! Ik ben druk bezig met ‘iets’ en zoek daarvoor mijn welbekende recept ‘Pasta met spinazie’. En wat ziet mijn oog? Helemaal geen echt recept! Wel wat foto’s en wat kletspraat. Maar een echt ’to the point’ recept?
Nee.
En dat kan natuurlijk niet. Het is de favoriet van het gezin. Zo favoriet dat ik het een tijdje niet meer heb kunnen zien. Als het aan het gezin ligt dan aten we het vier keer per week. En tussendoor aardappelen met bloemkool en kaassaus voor dochterlief. Partnerlief zou dan misschien nog eens voor babi ketjap gaan.
Enfin.
Het is geen hoogstaand culinair gerecht.
En ik eet het al meer dan twintig jaren. En ook ik vind het lekker, niet te vaak, maar wel lekker. Ultiem comfort food en binnen ‘no time’ klaar. En ook niet altijd onbelangrijk: Het is een goedkoop gerecht.
Hier is hij dan, het recept.

Recepten voor pasta met spinazie
Ingrediënten
- 1 pak diepvries spinazie 450 gram, ontdooid
- 2 uien gesnipperd
- 1/2 eetlepel kerrie ik gebruik altijd garam masala
- 1 bakje champignons in plakjes gesneden
- 1 teen knoflook uit de pers of heel fijn gesneden
- 1 bouillonblokje groenten of rundvlees
- 1 kuipje kruidenkaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 300 gram gehakt naar keuze
- 350 gram macaroni
- Eventueel: Geraspte kaas om te garneren
Instructies
- Begin met het opzetten van het water (met zout!) voor de macaroni.
- Verhit in een andere pan de olijfolie en bak daarin de ui glazig.
- Voeg de kerrie toe en bak het even mee.
- Bak het gehakt rul bij de ui.
- Verkruimel het bouillonblokje boven het gehakt.
- Voeg de knoflook en de champignons toe en bak zolang tot het gehakt gaar is.
- Kook ondertussen de macaroni gaar in ongeveer 7 minuten. Niet te lang.
- Voeg de spinazie en het kuipje kruidenkaas toe en roer goed.
- Laat alles door en door warm worden.
- Schep de macaroni op een bord en doe de spinaziesaus er boven op.
- Garneer eventueel met geraspte kaas.
Nu staat er niet voor niets ‘recepten’ boven. Want dit is de ‘studentenversie’ zeg maar. In de loop van de jaren maak ik het steeds weer een beetje anders.
Bijvoorbeeld ‘Pasta met spinazie met tomaat‘, ‘Pasta met spinazie en een Duitse biefstuk‘ en zodra er weer verse spinazie is maak je zelf Spinazie à la creme en gebruik je die om de pastasaus te maken.
En ik heb ooit zelfs eens een versie gemaakt met stukjes worst.
Ook niet verkeerd.
Geef een reactie