• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Es vertelt, bespreekt en neemt waar / Wat aten wij? / Wat aten wij in week 49

Wat aten wij?

Wat aten wij in week 49

Wat aten wij in week 49

Wat aten wij in week 49

Heerlijk die groentenpakketten van de markt. Maar soms zit ik met mijn handen in het haar pakket.

Op maandag keek in eens in het pakket.
Ik had nog een groene kool. En buiten een stamppot kon ik niet zo snel iets verzinnen. Het werd een ovenschotel met gehakt en groene kool.
Lekker.

Dinsdag. Boerenkool, maar absoluut geen zin in stamppot. Na wat denkwerk heb ik er boerenkool met kip en chorizo gemaakt. En dat was een hit.

Woensdag. Sinterklaasavond. En ja, ik heb het gourmetstel van zolder gehaald. Decembermaand is gourmetmaand wat mij betreft. En je kunt je culinaire neus er voor ophalen, maar ik vind het heerlijk.
Wel een kleine opmerking: Laat die schalen in de supermarkt staan.
Echt.
Wat daar in zit heeft niets meer te maken met vlees. Ondefinieerbare lapjes en rolletjes zijn het. Loop een paar stappen verder en koop wat gehakt, een kipfilet en wat ambachtelijk gerookt spek. Snij het zelf en maak er leuke hapjes van. Hier doen de champignons en gekookte aardappeltjes het altijd goed. En pannenkoekenbeslag. Gesneden ui en paprika. Brood bak je zelf op het gourmetstel. Hoe?
Dat lees je hier.

Donderdag was ‘restjes-opmaak-dag’. Beetje saai, maar ja weggooien doen we niet.

Vrijdag maakte ik pastitsio volgens Gereon. Een heerlijke warme pastataart. Maar wel veel.
Drie maal raden wat we dus zaterdag aten?
Juist. Pastitio.

Zondag dan alsnog aan de stamppot. Spruitjesstamppot. Ik maak de spruiten schoon en schil de aardappelen. Of laat ze schillen, nog beter. Dan breng in de aardappelen aan de kook en doe dan de spruiten erbij.
Niet eerder, wij houden niet van snot. Tegen de tijd dat de aardappelen gaar zijn, alles afgieten en stampen.

Het was een rommelig weekje. Uit ervaring weet ik dan na elf november het altijd wat rommelig is. Begrijp met niet verkeerd, ik hou van de gezelligheid van de donkere dagen voor kerst. Maar ben ook wel weer blij wanneer het januari is en alles weer zijn gewone gang gaat.

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Brood zonder kneden met knapperige korst
Wat aten wij week 50 »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}