Wat aten wij in week 49
Heerlijk die groentenpakketten van de markt. Maar soms zit ik met mijn handen in het haar pakket.
Op maandag keek in eens in het pakket.
Ik had nog een groene kool. En buiten een stamppot kon ik niet zo snel iets verzinnen. Het werd een ovenschotel met gehakt en groene kool.
Lekker.
Dinsdag. Boerenkool, maar absoluut geen zin in stamppot. Na wat denkwerk heb ik er boerenkool met kip en chorizo gemaakt. En dat was een hit.
Woensdag. Sinterklaasavond. En ja, ik heb het gourmetstel van zolder gehaald. Decembermaand is gourmetmaand wat mij betreft. En je kunt je culinaire neus er voor ophalen, maar ik vind het heerlijk.
Wel een kleine opmerking: Laat die schalen in de supermarkt staan.
Echt.
Wat daar in zit heeft niets meer te maken met vlees. Ondefinieerbare lapjes en rolletjes zijn het. Loop een paar stappen verder en koop wat gehakt, een kipfilet en wat ambachtelijk gerookt spek. Snij het zelf en maak er leuke hapjes van. Hier doen de champignons en gekookte aardappeltjes het altijd goed. En pannenkoekenbeslag. Gesneden ui en paprika. Brood bak je zelf op het gourmetstel. Hoe?
Dat lees je hier.
Donderdag was ‘restjes-opmaak-dag’. Beetje saai, maar ja weggooien doen we niet.
Vrijdag maakte ik pastitsio volgens Gereon. Een heerlijke warme pastataart. Maar wel veel.
Drie maal raden wat we dus zaterdag aten?
Juist. Pastitio.
Zondag dan alsnog aan de stamppot. Spruitjesstamppot. Ik maak de spruiten schoon en schil de aardappelen. Of laat ze schillen, nog beter. Dan breng in de aardappelen aan de kook en doe dan de spruiten erbij.
Niet eerder, wij houden niet van snot. Tegen de tijd dat de aardappelen gaar zijn, alles afgieten en stampen.
Het was een rommelig weekje. Uit ervaring weet ik dan na elf november het altijd wat rommelig is. Begrijp met niet verkeerd, ik hou van de gezelligheid van de donkere dagen voor kerst. Maar ben ook wel weer blij wanneer het januari is en alles weer zijn gewone gang gaat.
Geef een antwoord