Wat aten wij week 50
Hoe krijg ik het voor elkaar. Dat denk ik wel eens. Iedere keer toch weer iets te verzinnen voor het eten. Kijk, dat koken, dat vind ik niet erg. Verre van dat zelfs. Maar dat bedenken. Een wiskunde som verklaren is nog makkelijker.
Hoe doen jullie dat?
Enfin. Het is weer een week gelukt.
Zaterdag nog een restje van de pastitsio. Dat had ik al verteld, maar ik probeer deze rubriek iets praktischer te krijgen.
Probeer. Laat dat duidelijk zijn.
Zondag. Stamppot spruitjes. Met een tartaartje. Niets bijzonders, maar neem mij van mij aan dat ik dan de leukste en liefste van de hele wereld ben.
Maandag. Ik heb geen last van ‘Maandag blues’.
Ik heb eigenlijk vrij weinig last ergens van.
Van mezelf.
En dat is meer dan genoeg.
Maar goed. We aten die dag een ovenschotel met zuurkool.
Recept komt eraan. Hij is namelijk niet van mij maar van Kay. En ja, die heeft de plaatjes nog niet kunnen schieten dus wacht ik hier geduldig af. Stay tuned want dit recept wil je niet missen.
Dinsdag. De dag waar de dag na overmorgen het alweer weekend is. Dat scheelt hè?
Deze dag gebruikte in mijn spiksplinternieuwe contactgrill.
Wat een ding.
Ik deed er kip in en vanaf nu heet het dan ook ‘Contact kip’. Met rijst en sperziebonen.
Woensdag, de dag waarop de week alweer voor de helft achter ons ligt. Ik maakte een Niet Kneden Brood en maakte er ragout met kip en champignons bij. Comfort food op zijn grootst.
Donderdag ging ik los. Ik maakte zelf risotto. Ok, aan de hand van Jamie Oliver. Risotto met bloemkool. Iets anders dan die van de link, maar toch.
Vrijdag, eindelijk weekend. Al maakt mij dat niet uit.
Oud en vertrouwd: Pizza. En zodra de vriendinnen van dochterlief daar lucht van kregen waren ze er als de kippen bij. Zo zaten we gezellig met twee extra kids aan tafel.
Als dank hebben ze de kerstboom opgetuigd.
Geef een antwoord