• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Es vertelt, bespreekt en neemt waar / Wat aten wij? / Wat aten wij week 52

Wat aten wij?

Wat aten wij week 52

Wat aten wij week 52

Wat aten wij week 52

Kerst gooit toch altijd wat roet in de routine van het eten.

Kerstavond waren we uitgenodigd bij mijn vader.
Kalkoen, rollade en dat soort dingen.
En stoofperen. Natuurlijk.
Die had ik gemaakt.
Zo gaat dat al jaren.
Mijn vader levert een grote zak peren af en vraagt of ik ze wil maken.

Eerste kerstdag hier. En ik weet dat ik ze een groot plezier doe met het gourmetstel. En neem nu eens niet de kant en klaar schalen van de supermarkt. Ook niet van de zeurslager. Snij zelf eens leuke stukjes vlees.
Ik had:

  • Eendenborst gemarineerd in rijstewijn, sojasaus en met maanzaad
  • Kipfilet omwikkeld met parmaham
  • Mini kalkoen merquez (Ok, die heb ik gekocht. Het kan te gek ook met ‘zelf maken’…)
  • Mini saté
  • Stukjes tournedos
  • Kipfilet gemarineerd in een scherpe curry

Erbij ‘No Knead Bread’ (volgens mij hebben ze daar nog het meest van gegeten…) en een simpele salade. En als toetje natuurlijk mijn lekkerste pavlova. Ik zou zo wel weer een stukje willen.

Tweede kerstdag zouden we ‘Arme Lui’s Kerst’ houden. Maar de drie broden die ze hadden opgegeten namen de ruimte in van de rest van de gourmet. En zo zaten we tweede kerstdag met zijn drieën nog wat te prikken in een minipannetje….
Best gezellig.
Maar we kunnen tot volgend jaar december geen gourmet meer zien..

En wat kan een mens blij zijn wanneer de dag na kerst aanbreekt. Om het te vieren maakte in boerenkool met worst. En omdat ik zo blij was maakte ik een mega pan vol en aten we het de volgende dag nog een keer.

Zaterdag maakte ik ‘Mac and Cheese’. Het was de bedoeling om het volgens Jamie te maken, maar hij logeerde ergens anders. Tegen de tijd dat ik in de schaal keek, besefte ik me dat ik de helft vergeten was en eigenlijk mijn eigen gang ben gegaan. Lekker was het wel.

Nog nieuws van afgelopen week?
Ja.

Dochterlief heeft aangekondigd alleen nog maar om de dag vlees te willen eten. En dat geeft mij in 2013 zomaar een heel ander doel. Ik wil namelijk niet haar alleen maar afschepen met een vegetarische vleesvervanger.
En omdat ik het een goed idee vind doe ik met haar mee.

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Mijn recept voor de lekkerste pavlova
Laatste blogbericht van 2012 »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Es

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees meer…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Budget!

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}